Platform voor de interieurbouwbranche
Circulariteit in de productie van grondstoffen voor plaatmateriaal is ook gewoon heel… sexy!

Circulariteit in de productie van grondstoffen voor plaatmateriaal is ook gewoon heel… sexy!

De stemming zit er goed in bij ARPA in Schiedam. De organisatie van de Material District (van 17 t/m 19 maart 2020 in Rotterdam) heeft ARPA gevraagd om prominent een stand in te nemen op de Innovatiehub. “Ja, het is best wel bijzonder als je daarvoor wordt geselecteerd”, zegt de zichtbaar tevreden Countrymanager Rutger de Jong.

“Het lijkt allemaal goed samen te vallen”,  vervolgt hij. “Voor ons is het jaar 2020 ook een soort van overgangsjaar. Meer dan ooit stellen we: duurzaamheid is het uitgangspunt, niet het doel. Eigenlijk is dat zoals we het altijd al deden, maar we gaan het verhaal nóg meer vertellen. Want, met duurzaamheidsaspecten – of zogezegd: een bewust duurzaamheidsbeleid – kun je ook veel andere doelen bereiken. Op de Material District 2020 zetten we dan ook in op het concept ‘Sustainability As A Key Driver For Innovation’. We hebben het daarbij uiteraard over ARPA HPL en Fenix. Niet alleen de producten maar ook de productieprocessen (!) zijn duurzaam. Daar zoomen we op in. De focus is gericht op het maken van betere producten die minder snel vervangen hoeven te worden, waardoor er dus op dat vlak ook een duurzaamheidscomponent ontstaat. Immers, als je minder snel een nieuw product hoeft te produceren, dan ben je duurzaam bezig.”

Rutger vertelt dat ARPA met twee stands naar Rotterdam afreist. “Enerzijds staan we dus op de Innovatiehub waar we het duurzaamheidsverhaal vertellen, onder andere met BLOOM Fenix en HPL en de VIS HPL collectie.”

“Anderzijds staan we enkele meters verderop met onze ‘gewone’ stand. Daar hebben we een keuken ingericht die al in Milaan op een eerdere beurs is gepresenteerd. Die laten we dus overkomen naar Nederland. Overigens, ná de beurs gaan wij de keuken zelf in gebruik nemen in ons pand in Schiedam, dat momenteel verbouwd wordt.”

“In de keuken is onder andere het materiaal BLOOM verwerkt. De achterwand van de keuken is gemaakt door duurzame panelen; Greengridz, gemaakt door Dekker Zevenhuizen. We kunnen dus laten zien dat prachtige esthetiek, innovatie en duurzaamheid prima samen kunnen gaan. De bezoekers van de stand zullen zien dat circulariteit van grondstoffen dus ook heel sexy kan zijn.”

Rutger en zijn collega’s verwachten veel van de beurs. “Ik ben er van overtuigd dat het jaar 2020 de doorbraak wordt; de markt zal ontdekken dat je met een overtuigd duurzaamheidsbeleid een fatsoenlijk inkomen kunt vergaren. Duurzaamheid en design kunnen goed hand-in-hand gaan. Het is stoer en het heeft waarde. Ik verwacht dan ook dat deze aanstaande beurs zeer goed bezocht gaat worden omdat we meer dan ooit proeven dat de professionals in de markt hier behoefte aan hebben.”

Standnummers Material District A29 en A30   


BREAKING NEWS

Sponsorcontract Arpa

Fenix is hoofdsponsor geworden van de wielerploeg met onder andere wereldkampioen veldrijden Mathieu van der Poel. “Via deze fantastische wielerploeg met natuurlijk het uithangbord, de altijd positief ingestelde en ambitieuze Mathieu, hopen we ARPA nog verder op de kaart te zetten en uiteindelijk wereldwijde exposure na te kunnen streven. Het is mooi dat we nu onderdeel zijn geworden van het Alpecin – Fenix team.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.