Platform voor de interieurbouwbranche
Altac Coating Group draagt haar klanten op handen

Altac Coating Group draagt haar klanten op handen

Met een missie om niet alleen de beste lakken te leveren, maar ook met de beste ondersteuning, wordt er vanuit vier vestigingen koortsachtig gewerkt in het belang van de klant. Altac Coating Group draagt haar klanten op handen zoals je dat in een echt familiebedrijf mag verwachten. Hendricus, Andries en Gerrit Tacoma én Johan Alkema vormen de directie van één van ’s lands grootste leveranciers van coatings en coating gerelateerde producten.

De Altac Coating Group levert aan drie sectoren, te weten Automotive, Yachting en Industry. Binnen deze laatste bevinden zich de branches protective marine en interieurbouw. We spreken met Hendricus Tacoma en Cihan Altun over de sterkte aanwezigheid van Altac Coating Group in de interieurbranche.

Sterk voor het merk, sterk voor beter werk

Hendricus opent het gesprek: “Altac Coating Group levert lakken voor hout, meubels en keukens, van de beste merken. Denk dan aan Zweihorn van AkzoNobel, Feyco en Arti van Sherwin-Williams bijvoorbeeld. Sterke merken waarmee we onze klanten altijd kunnen helpen. Met deze merken bestrijken we heel Nederland. De merkproducenten zelf stellen hoge eisen aan hun distributeurs. Wij vormen graag de brug tussen het merk en de klant. Dat doen we succesvol. Dat kan omdat we het merk, het product en de klant begrijpen.”

Cihan vult aan: “Vanuit Aalsmeer, Drachten, Rijssen en Werkendam verzorgen we de distributie, die gegarandeerd goed is. Met een bekwame binnen- en buitendienst met goed geschoolde medewerkers, eigen vervoer en een indrukwekkende voorraad zorgen we ervoor dat onze klanten nooit stilstaan.”

Leveren uit voorraad was nog nooit zo belangrijk

Hendricus blikt terug op het begin van de coronacrisis, toen de BV Nederland even als een piepende wagen tot stilstand kwam. “Leveren uit voorraad was voor ons altijd al normaal, vanuit het oogpunt van serviceverlening. Door de coronacrisis hebben we echter kunnen zien hoe belangrijk het hebben van genoeg voorraad is. Terwijl de wereld om ons heen kampte met logistieke problemen, knabbelde de coronacrisis niet aan onze performance. Sterker nog, we zagen onze omzet groeien.”

Cihan merkt op: “We waren en zijn altijd bereikbaar via telefoon, social media, onze website en onze vertegenwoordigers. Onze kracht is dat we bij de klant aan tafel zitten, of dat nu fysiek of digitaal is. Met onze expertise in de divisies Yachting, Automotive en Industry kunnen we onze klanten helpen bij alle vraagstukken. Zo hebben we gemerkt dat door de coronacrisis een soort kruisbestuiving is ontstaan: de autospuiter werkt nu aan bootjes. Voor de juiste lak heeft hij goed advies nodig, dat krijgt hij van onze vertegenwoordiger. Onze kracht is dat onze mensen multifunctioneel inzetbaar zijn, op welke manier er ook gecommuniceerd wordt.”

Te vinden op iedere plek waar hout voor interieurs verwerkt wordt

Hendricus vervolgt: “Je vindt Altac Coating Group in de interieurbouw, de meubelmakerij, de keukenindustrie, bij loonspuiters, in de jacht-interieurbouw, de kozijnenindustrie, bij houtbewerkingsbedrijven en in de timmerindustrie. Enorm breed dus als het om hout gaat. We doen echter ook ons best in de kunststof- en metaalverwerkende industrie. Expertise hebben we op alle vlakken.”

Altac Coating Group heeft naast lakken ook alle proces-gerelateerde equipment in huis. Cihan: “Uiteraard met specialisten die adviseren en alles weten over het onderhoud van spuitapparatuur, spuitcabines en voorbewerkingsunits. We helpen graag mee in een stuk bedrijfsoptimalisatie. Zo denken we mee in de routing binnen de spuiterij.”

Laat automatisering voor je werken

“Altac Coating Group heeft – om het de klant makkelijk te maken – een app ontwikkeld waarin diverse digitale disciplines zijn samengebracht. Het 1-2-3 Profit concept laat klanten hun bedrijfsprocessen en voorraden optimaliseren”, vertelt Cihan. “De drie pijlers waar 1-2-3 Profit op rust zijn Pakketoptimalisatie – door slimme keuzes te maken kunnen kosten bespaard worden, Procesmonitoring – Inzicht in het verbruik van coatings en gerelateerde producten via een online tool en Fullservice magazijnbeheer – Altac Coating Group houdt 24/7 de voorraad van de klant op peil, via de app geeft de klant eenvoudig bestellingen door.”

Hendricus voegt toe: “Deze app kan een eerste stap zijn op weg naar digitalisering. De drempel om ermee te werken is laag, het effect zeer groot. En vergis je niet: ondanks het feit dat Altac Coating Group sterk is in digitaal werken, blijven we dat familiebedrijf waar persoonlijk contact hoog in het vaandel staat. We zijn laagdrempelig, transparant en enorm betrokken. En dat blijven we.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.