Platform voor de interieurbouwbranche
All-in-one oplossing voor geautomatiseerde productie op maat

All-in-one oplossing voor geautomatiseerde productie op maat

Automatisering en robotisering vereenvoudigen het leven van de maatkastenbouwer

Voor maatkastenbouwers is efficiëntie op de werkvloer cruciaal om te kunnen blijven voldoen aan de steeds strengere eisen van hun klanten op het vlak van kwaliteit en levertermijn. Automatisering en robotisering vereenvoudigen het leven van de verwerker, maar dan moeten de processen daar ook volledig op afgestemd zijn. Softwarespecialist Vlecad helpt bedrijven bij het uitwerken van die automatisatie en robotisatie én biedt met Korpus en AutoFIT een all-in-one oplossing.

Korpus wordt gebruikt voor het parametrisch uittekenen van kasten en kamers, het renderen van beelden, het aanmaken van technische plannen en het aansturen van de productie.

 

Net als andere maakbedrijven overwegen meer en meer maatkastenbouwers om te investeren in een verregaande automatisatie van hun bedrijfsprocessen. Die stap is echter vaak niet zo eenvoudig. Maatkastenbouwers tekenen hun ontwerpen immers nog in 2D, waarna deze tekening dan met de productieverantwoordelijke besproken wordt en daarna aan de operatoren doorgegeven wordt. Dat vertraagt het productieproces en verhoogt de foutenlast. Verder hebben veel bedrijven geen duidelijk beeld van de flow op de werkvloer en eventuele bottlenecks.

Dankzij deze totaaloplossing wordt het productieproces vereenvoudigd en geoptimaliseerd en zijn bedrijven klaar voor de uitdagingen van vandaag en morgen.

 

Een goede voorbereiding

De stap naar automatisering vraagt een goede voorbereiding, waarbij men zich de vraag moet stellen hoe de werkvoorbereiding en het productieproces vandaag verlopen en waar het op de werkvloer stroef loopt. Lars Vliegen, zaakvoerder van Vlecad, geeft bedrijven enkele tips: “Breng in kaart welke opdrachten u nu uitvoert en of die getekend kunnen worden. Maak een inventaris van het bestaande machinepark en vermeld of die machines ook door de software aangestuurd kunnen worden. Hou daarbij rekening met eventuele toekomstige aankopen. Meet ook de flow op de werkvloer, bijvoorbeeld door tijds-registratie met scanners of smartphones. Zo kun je zien waar het wat stroever loopt en daarvoor specifieke oplossingen zoeken: Meten is immers weten.”

Met AutoFIT beschikt de klant over volwaardige software voor de optimalisatie van de productieprocessen.

 

All-in-one softwareoplossing

Voor leveranciers van machines en software is al deze informatie cruciaal om hun producten af te stemmen op de specifieke behoeften van de toepassing. Als ze bovendien een beeld krijgen van de toekomstplannen kunnen nu al bepaalde aspecten voorzien worden, waardoor er later geen onvoorziene kosten ontstaan. Vlecad helpt bedrijven bij het uitwerken van hun automatisatie en robotisatie. De firma heeft al meer dan 30 jaar ervaring in de ontwikkeling van CAD- en CAM-software. Vooraleer zaakvoerder Lars Vliegen met de ontwikkeling van software begon, deed hij eerst de nodige ervaring op aan machines op de werkvloer. Daardoor kent hij de materie ook door en door en kan de software perfect afgestemd worden op de problemen van de bedrijven bij het aansturen van machines en het voorkomen van fouten.

“Met Korpus en Autofit bieden we een all-in-one oplossing voor de maatkastenbouwer. Korpus wordt gebruikt voor het parametrisch uittekenen van kasten en kamers, het renderen van beelden, het aanmaken van technische plannen en het aansturen van de productie. Met AutoFIT beschikt de klant over een volwaardige software voor de optimalisatie van de productieprocessen. Zo krijgt bijvoorbeeld de (opdeel)zaag de nodige data om de stukken op een correcte wijze te kunnen produceren. En er is ook een link naar de verschillende merken van automatische magazijnen”, licht Vliegen toe.

“Aangezien we de softwarepakketten in eigen beheer uitwerken, kunnen we kort op de bal spelen bij vragen van de klant of eventuele ontwikkelingen die nodig zijn als klanten in nieuwe machines investeren. Dankzij deze totaaloplossing wordt het productieproces vereenvoudigd en geoptimaliseerd en zijn bedrijven klaar voor de uitdagingen van vandaag en morgen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.