Platform voor de interieurbouwbranche
‘2024 wordt voor ons opnieuw een jaar van groei en uitbreiding!’

‘2024 wordt voor ons opnieuw een jaar van groei en uitbreiding!’

Verwachtingen zijn hooggespannen

De markt weet het: bij de firma Ostermann is nagenoeg alles te verkrijgen om een meubel of ruimte vorm te geven en te bouwen. Het credo? Alles van één leverancier, alles uit één hand. Daarmee doelt Erik Sambros op het complete pakket kantafwerking en lijmen, meubelbeslag, inbouwartikelen en de diverse werkplaatsbenodigdheden. “Niet voor niets hebben we onze nieuwste brochure daarom de titel gegeven: ‘Alles van één leverancier’. Afgelopen maand is deze aan alle klanten verstuurd”,  zegt Erik.

Erik vertelt verder dat er bij Ostermann intussen een licht gevulde EVA smeltlijm van het merk REDOCOL verkrijgbaar is. “Deze is perfect voor dunne lijmvoegen en wordt aangeboden voor een interessante prijs. Overigens is het bestand met emissie arme PU lijmen bij Ostermann ook groter geworden. Logisch! Want, natuurlijk proberen we – in het belang van mens en milieu – ons assortiment Greenline producten steeds verder
uit te breiden.” 

Vanuit de markt was er daarnaast een grote behoefte om het assortiment kantenband nog completer te maken. Erik: “Kort geleden hebben we daarom een beperkte serie PP kantenband erbij op voorraad genomen.”

Nieuwe collecties van verschillende producenten van decoratief plaatmateriaal komen begin dit jaar ook op de markt. “Het vertrouwen in de economie neemt toe, de rente daalt, er zal meer gerenoveerd worden en ook de huidige gebouwenvoorraad in Nederland zal veel vaker een herbestemming krijgen. Ik verwacht tevens de lancering van nieuwe winkelconcepten, in de zorg- en onderwijs sector wordt meer geïnvesteerd én thuiswerkplekken worden professioneler uitgevoerd. Al deze ontwikkelingen bieden veel mogelijkheden: ons assortiment sluit daar goed op aan. Een voorbeeld is het nieuwste elektrisch in hoogte verstelbare bureau onderstel e-Desk van het eigen merk Redocol. Deze is perfect geschikt voor thuiswerkplekken en biedt prima oplossingen voor de verschillende ruimtes en afmetingen in de thuissituatie. Het praktische kabelkanaal helpt om de bekabeling goed te organiseren. Ook bureaublad inbouwmodules zoals telefoonopladers, stopcontacten, HDMI en USB-c (en a) poorten of kabeldoorvoeren zijn te vinden in het uitgebreide assortiment. Uiteraard zijn deze volledig conform de komende nieuwe wetgevingen.”

Ook de bijpassende meubelverlichting krijgt volop de aandacht. “Daarbij stip ik graag de kunde van onze vakspecialisten aan. Zij kunnen ondersteunen met het uitwerken van een goed lichtplan. Eenvoudig, op maat, plug-and-play, en uiteraard met korte levertijden.”

Nieuw in het assortiment is de serie Divina ruimteverdelers. Erik: “We hebben het over schitterende slanke kozijnen van hoge kwaliteit met een industriële uitstraling. Deze kunnen een thuiswerkplek stijlvol afscheiden. Of, ze kunnen op kantoor de ruimtes van elkaar scheiden. Of wat te denken van de toepassing in hotels? Bijvoorbeeld tussen de slaapkamer en badkamer: afscheiden en toch integreren.”

Een prachtige ruimteverdeler van Divina: een lust voor het oog.

Los van alle hiervoor genoemde productontwikkelingen kijken Erik en zijn collega’s bovendien uit naar de opening van het nieuwe kantoorgebouw in Bocholt, naar verwachting in de zomer. De contouren zijn intussen al goed zichtbaar. “Mede ook daarom verwacht ik dat we veel nieuwe collega’s erbij gaan krijgen. Sterker nog: wijzelf zijn in Nederland ook op zoek naar nieuwe medewerkers, zowel voor de buitendienst als op de binnendienst!  2024 wordt dus andermaal een jaar van groei en uitbreiding voor ons!” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.