Platform voor de interieurbouwbranche
Zwarte parel in hotelinterieur

Zwarte parel in hotelinterieur

In het Van der Valkhotel in het Nederlandse Heerlen steelt een zwarte sfeermaker de show. De indrukwekkende toog op het gelijkvloers tilt het begrip natuursteen naar een hoger niveau. Als bezoeker beleef je er live cooking of geniet je van een cocktail in de luxueuze uitstraling van het prachtig geaderde Noir Saint Laurent.

Voor het hotel-restaurant in Heerlen – een nieuwbouwproject – ging Van der Valk met interieurarchitecte Ineke Roosen in zee. Zij richtte het volledige interieur in. De eigenzinnige stijl wordt doorgetrokken in de andere nieuwbouwprojecten van de hotelketen. Lichtinval en natuurlijke materialen primeren. Dat zie je aan het warme parket, de luxueuze grootformaattegels en het indrukwekkende barmeubel in donkere natuursteen. Nadat een brand begin 2016 een deel van het hotel volledig in de as legde, heeft Van der Valk Heerlen daarmee zijn tweede adem gevonden. En wat voor een.

Zwarte parel
Lichtinval en natuurlijke materialen primeren. Dat zie je aan het warme parket, de luxueuze grootformaattegels en het indrukwekkende barmeubel in donkere natuursteen.

Zwarte kalksteen met delicate adering
De Noir Saint Laurent komt uit Béziers in Frankrijk. De kalksteen is zowat 400 miljoen jaar oud. De warme zwarte natuursteen biedt ruimte aan een onverwachte kleurenpracht: de witte, gele en helder oranjerode aders lopen door het intense zwart. “Net door die unieke look is het barmeubel toonaangevend voor het volledige interieur”, zegt Ineke Roosen. “Het volledige kleurenpallet van de ruimte is erop afgestemd. De Noir Saint Laurent komt terug in accenten zoals verrijdbare blokken en tafeltjes.”

Maatwerk tot op de millimeter
Voor de uitvoering en plaatsing van het maatmeubel klopte Roosen aan bij D&S Natuursteen in Hoensbroek. De Nederlandse natuursteenspecialist is vertrouwd met projecten van deze omvang, maar kreeg toch enkele stevige uitdagingen voorgeschoteld. 

“De patronen moesten op de millimeter passen”, legt men uit bij D&S Natuursteen. “De aders lopen door in het blad. Als je van bovenaf naar de zijkant kijkt, zie je zo een doorlopend geheel waarbij de aders op geen enkel moment onderbroken worden. Zo komt het natuurlijke karakter van het materiaal helemaal tot zijn recht. De bladen werden in verstek gezaagd en daarna gelijmd. Geen evidentie, maar onze ervaren vaklui wisten de verwachtingen in te lossen.”

Zwarte parel
Als je van bovenaf naar de zijkant kijkt, zie je een doorlopend geheel waarbij de aders op geen enkel moment onderbroken worden.

Warm welkom aan het onthaal
Dat de kracht van de natuur het volledige interieur stuurt, merk je al in de hotelentree. Elementen in natuursteen geven het onthaal zijn warme uitstraling. Ineke Roosen omschrijft: “Het is een warme, uitnodigende entree geworden met een huiselijke uitstraling. Klanten voelen zich er meteen welkom. Dat is precies wat we beoogden met de duidelijke keuze voor zoveel mogelijke authentieke materialen. Gezien hun kwetsbare karakter was een volledig interieur met natuurlijke materialen geen optie, maar we werkten wel zo weinig mogelijk met namaakmaterialen. Binnen de grenzen van het praktisch haalbare natuurlijk.”   

Tekst: Stephanie Demasure    Beeld: D&S Natuursteen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.