Platform voor de interieurbouwbranche
Veel vertrouwen in 2023: ook Scandinavische landen in het vizier
Zegt u het maar… welke kiest u?

Veel vertrouwen in 2023: ook Scandinavische landen in het vizier

Precies dát leveren conform de materiaalbehoefte scheelt afvalstromen achteraf

Het jaar is nog maar amper begonnen of Erik Sambros, managing director bij Ostermann Nederland heeft al veel te melden. “Het wordt hoe dan ook een jaar waarin veel nieuws voorbij zal komen. Zo hebben we in Göteborg (Zweden) per 1 januari 2023 de tiende vestiging geopend. Vanuit deze nieuwe locatie worden Denemarken, Finland, Noorwegen, IJsland en Zweden bediend.”

Sideboard Linoleum.

De Scandinavische markt zal ongetwijfeld meteen enthousiast worden want direct in het begin van dit jaar presenteert Kronospan een nieuwe collectie, de Kronodesign Collection 3.0. “Deze kent onder andere 154 gemelamineerde spaanplaat varianten en 68 verschillende werkblad decors”, zegt Erik. “De verschillende structuren zoals die in mat hout, steen en textiel maken echt indruk. Net zoals de effen varianten in zachte trendkleuren.”

Ostermann heeft vanzelfsprekend de passende kanten in verschillende maten en diktes op voorraad en levert deze geheel naar wens en precies op maat, al dan niet voorzien van de o-voeg laag voor de verwerking met hot air-, infrarood- of laser- kanten aanlijm machines. “Precies dát leveren conform de materiaalbehoefte is uniek en scheelt afvalstromen achteraf”, stelt Erik.  

Precies op maat wordt er ook geleverd bij bijvoorbeeld Forbo Linoleum – Desktop en Bulletin Board. “Dat product bestaat uit natuurlijke grondstoffen zoals hout- en kurkmeel, natuurlijke hars en lijnzaadolie én het wordt CO2 neutraal geproduceerd. Het kan eenvoudig verlijmd worden met een witte lijm, zoals de Eco 3 ZF, een formaldehyde vrije lijm, met lage VOC waardes. Dit is een steeds meer gebruikt materiaal vanwege de hiervoor genoemde eigenschappen in combinatie met het uiterlijk en het gevoel bij aanraking.”

Het linoleum kan op allerlei manieren door Ostermann worden geleverd. In een deel van het hoge magazijn hangen de 22 varianten linoleum op rollen, net zoals de 18 kleuren Bulletin board. Maar dat geldt ook voor de B-keuzes voor verlijming op de achterkant en voor een aantal marmoleum varianten. Vanaf de rol is het linoleum verkrijgbaar vanaf één meter per decimeter.” 

Erik benadrukt echter dat het linoleum ook millimeter nauwkeurig machinaal op maat kan worden gesneden. “Dat kan al vanaf één stuk via de praktische Online Configurator. Men kan dan heel exact de gewenste maten ingeven. De vellen kunnen daarna door de klant in de eigen werkplaats worden verlijmd. Of het kan volledig op maat bij Ostermann worden besteld. Wat de klant maar wil!”

Natuurlijk een diversiteit aan kleuren in de collectie.

Als drager is er dan de keuze tussen spaanplaat en berken multiplex. Natuurlijk wordt de kant afgewerkt met bijpassende band van Ostermann. “Bovendien kunnen alle overige benodigdheden bij ons worden besteld, zoals de meubelgreep, -knop of greeplijst in het geval het een lade- of kastfront betreft. Ook zijn de lades en scharnieren te bestellen. Of het in hoogte verstelbare onderstel als het bijvoorbeeld een bureaublad betreft. Dat geldt ook voor de tafelpoot of -poten als het om een tafelblad gaat. Erik omschrijft al deze mogelijkheden als een tot in detail georganiseerde service.”

Erik tot slot: “Het is niet voor niets dat we blijven groeien. Het is wat mij betreft gewoon een kwestie van goed luisteren naar de klanten. Dat leidt dan altijd tot nieuwe producten en nieuwe services. Het is de basis van ons goede gevoel voor het nieuwe jaar: we hebben daarom volop vertrouwen in 2023!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.