Platform voor de interieurbouwbranche
Strak in de lak
Bone Coatings heeft twee spuitcabines en wil nog verder uitbreiden.

Strak in de lak

Prettige samenwerking maakt eindresultaat nóg mooier

Een meubel dat strak in de lak zit maakt een interieur af. Een nette afwerking is van groot belang voor de uitstraling van een interieur. Dát weet iedere designer. Bij Bone Coatings uit Bladel weten ze dit ook. Dit bedrijf verzorgt hoogwaardig lakwerk voor zowel bedrijven als particulieren. Het is gespecialiseerd in natlakken voor keukens, meubelen, interieurdelen en metalen. Sinds een jaar werkt het bedrijf met de ICA-producten van leverancier Hodij Coatings uit Hoogeveen. En dat naar volle tevredenheid.

Bob Ploeg (links) en Rick Bone.

Drie-en-een-half jaar geleden ontstond Bone Coatings, omdat moederbedrijf Bone Interieurwerken op zoek was naar een partner om hun lakwerken te verzorgen. De overname van Special Coatings maakte dit mogelijk. Rick Bone is sinds een jaar mede-eigenaar. Hij ging voortvarend aan de slag en ging op zoek naar een betrouwbare verfleverancier die kwaliteit levert. Al snel kwam hij bij Hodij Coatings uit, vertelt hij. “Zij hadden toen nog een vestiging in Eersel, maar dat was niet de belangrijkste reden om voor hen te kiezen. ICA is een topmerk dat ons uitstekend bevalt. Een voordeel: je hoeft niet af te werken met een afwerksysteem, wat een stuk efficiënter is.”

Dat Hodij Coatings vertrok uit Eersel was wel jammer, maar gelukkig veranderde er niets aan de samenwerking, gaat Rick Bone verder. “Als we voor 15.00 uur bestellen, hebben we de producten meestal de volgende dag voor 10.00 uur in huis. We kunnen alle kleuren maken met ons kleurmengsysteem. Wij spuiten vooral houtwerk voor interieurs en een gedeelte metaal. Mochten we in de toekomst glaswerk gaan doen, dan kan dat ook met de ICA-glaslakken.”

Hodij Coatings is in Nederland exclusief distribiteur van de meubellakken van ICA.

Demo’s en uitproberen

Het is Bob Ploeg die regelmatig afreist naar Bone Coatings om te kijken wat hij vanuit Hodij voor het bedrijf kan betekenen. Omdat Hodij al twintig jaar ervaring heeft in interieurlakken, weten de accountmanagers als geen ander waar behoefte aan is binnen de markt. “We leveren ook non-paint en zijn dus totaalleverancier. Als bedrijven interesse hebben, dan geven we demo’s of we laten hen de producten uitproberen. En hebben ze op een later moment vragen, dan staan we graag klaar. Ook de technische dienst van ICA Duitsland biedt ondersteuning wanneer daar vraag naar is”, aldus Ploeg.

Om de materialen goed te kunnen spuiten, worden ze eerst vakkundig geschuurd.

Nieuwe ontwikkelingen

Hodij Coatings staat als totaalleverancier van industriële lakken en coatings op HoutPro+ van 1 t/m 4 november. Daar laat het bedrijf natuurlijk de bestaande producten zien, maar ook nieuwere innovaties, zoals biolakken. Met watergedragen lakken heeft ICA al jarenlang ervaring, terwijl de biolakken leverbaar, maar nog in ontwikkeling zijn, legt Ploeg uit: “Er is steeds meer vraag naar watergedragen lakken en deze kunnen we in alle kleuren leveren. Het verwerkingsproces is iets anders, maar het heeft vele voordelen.” 

Ook Bone heeft wel oren naar deze lakken, zegt Rick Bone. Hij staat immers open voor nieuwe ontwikkelingen en uitbreidingen in de toekomst. “We gaan ons ook meer toeleggen op specials en computergestuurde spuitrobots. Er is moeilijk aan goed personeel te komen en dat willen we op deze manier opvangen. Hodij heeft daar ervaring in en denkt graag met ons mee.” 

Bone Coatings werkt voor diverse opdrachtgevers, waaronder zowel zakelijke als particuliere klanten.

Als je nog geen ervaring met Hodij Coatings hebt of er meer over wilt weten, dan raden ze bij Bone Coatings aan om hen te bezoeken op de beurs. Rick Bone: “Hebben we vragen of problemen, dan wordt er altijd snel geschakeld en dat zorgt ervoor dat er een prettige samenwerking ontstaat. We staan voor elkaar klaar.”

HAL 5 – STAND 5302  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.