Platform voor de interieurbouwbranche
Ontdek de collectie decoratief plaatmateriaal

Ontdek de collectie decoratief plaatmateriaal

De trend

Het spelen met lijnen en ribbels is een belangrijk signalement in mode, architectuur en designtrends. We zien bijvoorbeeld dat er veel gebruik wordt gemaakt van grafische lijnen en er wordt geëxperimenteerd met plissé en lamellen. De verticale of horizontale toepassing geeft een strak maar toch speels effect. 

Spelen met lijnen

In de architectuur wordt er veel gespeeld met lijnen. Door te spelen met lijnen in interieurdesign, benadruk je het grafische effect. Met grafische lijnen creëer je optisch meer of minder ruimte en maak je meubels groter, breder, langer of hoger. In de horizontale verwerking wordt het breedte effect versterkt. Denk bijvoorbeeld aan de toepassing van lamellen in een buitengevel die, naast een decoratieve functie ook een licht regulerende werking hebben. Maar pas je lijnen verticaal toe, dan zorgt dat optisch juist voor meer hoogte. 

De driedimensionale structuur Riga

Structuur Riga van Cleaf speelt in op deze trend en brengt lineaire accenten aan in ieder interieur- of meubelontwerp. In deze driedimensionale structuur zie én voel je een hoog-en-laag lijnenspel. Riga is er in drie decors. LR28 en LR29 zijn warme, gemêleerde houtdecors met een stijlvolle uitstraling en een ‘touch of retro’. De FC61 heeft een stoer grijs natuursteen decor. Door structuur Riga te combineren met andere materialen, creëer je een eigentijdse sfeer. Wat dacht je van een kantoorinterieur met een jaren ’60 vibe. Of een badkamermeubel met verticale belijning om de hoogte van een maatwerkmeubel te benadrukken. 

Bekijk de collectie Riga via DECOLEGNO.NL

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.