Platform voor de interieurbouwbranche
Omvang en diversiteit in materialen was de aanleiding om in te schrijven 
Een nieuw hoofdstuk voor Boekhandel Paagman. (Beeld: Sven Verbruci)

Omvang en diversiteit in materialen was de aanleiding om in te schrijven 

Maatwerk Awards winnaar Retail

In 2021 ging Hemlock er met dé Maatwerk Award in de categorie Retail vandoor. John Reuser gaf destijds intern de voorzet om het project ‘Boekhandel Paagman’ te laten inschrijven, vanwege de omvang en diversiteit in materialen. En dat was niet de enige reden. John vond het de hoogste tijd dat de makers, die het ontwerp van Aces of Space tot in de puntjes tot leven lieten komen, het meer dan verdienden om zelf ook eens in het zonnetje te staan.

Hemlock bestaat uit een team van ruim 60 collega’s verdeeld over verschillende afdelingen. Zij richten zich niet alleen op retailprojecten, maar ze zijn over de hele breedte binnen de interieurbouwbranche actief. Van kantoor-, tot horeca inrichting en van particuliere interieurs tot luchthavens. Het machinepark (MB4ALL) draait in meerdere ploegen per dag. Voor een deel ten behoeve van Hemlock. Daarnaast vervult het een grote rol als toeleverancier voor externe partijen.

Een glimp van het verbluffende interieur van Boekhandel Paagman. (Beeld: Sven Verbruci)

Inschrijving Boekhandel Paagman voor Maatwerk Awards

“Ondanks dat we niet erg actief zijn met marketing of social media, vonden we het in 2020 absoluut de moeite om het project ‘Boekhandel Paagman’ in te schrijven voor de Maatwerk Awards”, zegt John. “Als je meedoet, dan moet je wel met iets unieks komen. Het ontwerp van Aces of Space voldeed aan die eis, dus besloten we om ons in te schrijven.”

500 platen, 3000m kantenband en 8000 uren

“Over bijna 700m² winkeloppervlakte zijn zo’n 500 platen verwerkt, verdeeld over diverse materialen zoals MDF Color, Duropal, Unilin Evola, Abet en HIMACS. Om alles netjes af te werken hebben we 3000 meter kantenband gebruikt. Om tot dit sublieme eindresultaat te komen hebben we ruim 8000 uren gedraaid. Als je na zo’n hectische periode samen tot dit resultaat komt, dan ben je natuurlijk alleen maar trots. Het is des te meer een reden om dankbaar te zijn dat de jury van de Maatwerk Awards dit ook zag.”

Een glimp van het verbluffende interieur van Boekhandel Paagman. (Beeld: Sven Verbruci)

Een ode aan de makers

“Het gaat uiteindelijk om de makers”, vindt John. “We kunnen de mooiste offertes maken, maar het moet wel gebouwd worden. Daar heb je vakmensen voor nodig. Van de hele periode rondom de Maatwerk Awards maakten we daarom een echt spektakel. De uitreiking was nog even spannend, maar uiteindelijk kregen de makers de verdiende eer voor hun werk.”

Ondertussen zijn de Maatwerk Awards, een initiatief van Baars & Bloemhoff, uitgegroeid tot een erkende vakprijs in de interieurbouwbranche. Dit jaar voegt de Maatwerk Awards een nieuwe categorie aan het rijtje toe: ‘Jong Talent’. De jeugd heeft de toekomst en op deze manier kunnen zij laten zien dat ze impact kunnen maken. “De nieuwe vakmensen moeten op een andere manier geënthousiasmeerd worden”, zegt John. “Ik denk dat de nieuwe benadering van de Maatwerk Awards een goede ontwikkeling is op dat vlak.”

Inschrijven voor de Maatwerk Awards kan nog tot en met 31 maart 2023. Op www.maatwerkawards.nl vind je alle informatie over de categorieën en de verschillende criteria waaraan je project moet voldoen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.