Platform voor de interieurbouwbranche
Nieuwe technieken voor een persoonlijk interieur

Nieuwe technieken voor een persoonlijk interieur

Van 21 tot 24 mei a.s. reizen meubelmakers en (interieur)architecten uit alle windstreken af naar Keulen. Met Interzum staat de belangrijkste vakbeurs in de sector op de agenda. Als professional doe je er nieuwe ideeën op en maak je kennis met technieken om nog sneller en flexibeler te kunnen inspelen op de individuele wensen van je klanten.

Meer dan 1.800 standhouders en een veelvoud aan materialen en technieken: daarvoor tekenen de bezoekers van Interzum. De beurs biedt een uniek platform om innovaties te tonen en stimuleert de dialoog tussen ontwikkeling en toepassing, gevestigde waardes en start-ups alsook jong en oud.

Digitaal printen is de toekomst
Voor de consument is een unieke woning met een persoonlijke touch steeds belangrijker. Digitaal printen kan een belangrijke rol spelen in het efficiënt produceren van meubilair, stoffen en tapijten op maat. Daarom wordt hal 3.2 volledig gewijd aan die innovatieve techniek. De mogelijkheden van het digitaal printproces worden er getoond aan de hand van praktische demo’s. Je volgt er het printen van concept en design tot aan een afgewerkt meubel.

Interzum

“We merken dat de wens om digitaal printen te integreren in het productieproces duidelijk leeft bij onze bezoekers”, klinkt het bij de organisatoren van Interzum. “Tijdens de beurs zien ze het volledige verloop, van de decoratieve keuzes over het omzetten naar de computersoftware tot aan het eigenlijke printen. Met die techniek kunnen meubelmakers en (interieur)architecten snel en flexibel inspelen op de noden van hun klanten.”

Interzum

Disruptieve materialen
Interzum staat bekend als dé plek om innovatieve materialen te ontdekken. Berlijns trendwatcher Dr. Sasha Peters gaat nog een stap verder en spreekt tijdens de komende editie van disruptieve materialen. “Terwijl innovatieve materialen een bestaande markt verder helpen ontwikkelen, boren disruptieve materialen een volledig nieuwe markt aan. Het zijn eigenlijk innovaties die oude systemen compleet vervangen”, zegt Peters. In een piazza met meer dan 100 standhouders presenteert ze de toekomst met de slogan ‘Disruptive Materials – Changing the Future’. De focus ligt er op steeds lichtere, dunnere, compactere, meer flexibele en slijtvaste materialen.

Interzum

Een ander deel van de beurs legt de focus op verschillende oppervlakken. Interieurarchitecte en trendexpert Karin de Louw van Trendfilter zoomt er – in navolging van vorig jaar – in op ‘Surfaces & Wood Design’. Je ontdekt er tal van materialen en oppervlakken aan de hand van samples en prototypes. Er zijn onder meer voorbeelden van digitaal printen, duurzame oplossingen en anti-fingerprintafwerkingen.

Uiteraard wordt tijdens de beurs ook de ‘Interzum award: intelligent material and design 2019’ uitgereikt.

Tekst: Stephanie Demasure   Beeld: Koelnmesse GmbH, Oliver Wachenfeld

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.