Platform voor de interieurbouwbranche
Mobiel, nauwkeurig en gebruiksvriendelijk: zeven nieuwe afkort- en verstekzagen
De nieuwe op accu werkende en gesnoerde machines zijn licht, comfortabel en doordacht tot in het kleinste detail.

Mobiel, nauwkeurig en gebruiksvriendelijk: zeven nieuwe afkort- en verstekzagen

Compact, licht en gemakkelijk mee te nemen

Metabo, fabrikant van elektrisch gereedschap, breidt het assortiment afkort- en verstekzagen in de M-klasse uit met drie nieuwe accumachines en introduceert bovendien vier nieuwe gesnoerde modellen.

In totaal presenteert Metabo zeven nieuwe machines voor zaagbladen met diameters van 216, 254 en 305 millimeter. De M-klasse staat voor mobiliteit en deze machines zijn compact, licht en gemakkelijk mee te nemen.

Alle afkort- en verstekzagen zijn geschikt voor gebruik in combinatie met op accu werkende of gesnoerde afzuigsystemen van Metabo.

Accu zaagmachines uit de KGS 18 LTX BL-serie 

“Net als bij gesnoerde machines hebben wij nu voor elke professionele gebruiker de passende, op accu werkende afkort- en verstekzaag in het assortiment. De KGS 18 LTX BL-serie is verkrijgbaar met zaagbladdiameters in drie verschillende maten, te weten 216, 254 en 305 millimeter”, aldus productmanager Leonard Sautter. “Door de krachtige, borstelloze motor in combinatie met onze hoogwaardige Metabo elektronica, onze accupacks en speciale zaagbladen bieden ze hetzelfde zaagresultaat als een gesnoerde machine. En dat met slechts één accu van 18 Volt. Met één acculading kunnen gebruikers van ’s morgens tot ’s avonds zagen.”

Maximale precisie 

Ook het assortiment gesnoerde machines werd verder ontwikkeld: de vier opvolgende modellen – de KS 216 M zonder trekfunctie en de KGS 216 M, 254 M en 305 M met trekfunctie –  worden naast de accumachines aangeboden, onder andere met de Precision Cut Line Technologie. In plaats van de tot nu toe gebruikte enkele lasers wordt bij alle nieuwe afkort- en verstekzagen gebruik gemaakt van een LED-licht met schaduwlijn op het te bewerken materiaal. De schaduwlijn geeft de tandbreedte van het zaagblad – en dus de exacte zaaglijn aan. Sautter noemt nog een voordeel: “Bij vervanging van het zaagblad door een breder of dunner zaagblad moest de gebruiker de laser tot nu toe telkens opnieuw afstellen, om de juiste lijn te bepalen. Door de Precision Cut Line, kortweg PCL, is deze kalibratie niet meer nodig. Bovendien is de zaaglijn van beide kanten zichtbaar.”  

De zaaglijn is van beide kanten zichtbaar.

Een trouwe begeleider 

De nieuwe op accu werkende en gesnoerde machines zijn licht, comfortabel en doordacht tot in het kleinste detail. Door het geringe gewicht kunnen gebruikers alle machines, inclusief de KGS 305, ook gewoon met één hand meenemen. 

“De KGS 18 LTX BL 305 is ondanks de uitgebreide uitvoering, de lichtste in zijn klasse”, zegt Sautter. “Alle KGS-machines zijn voorzien van een extra transportgreep voor een comfortabel vervoer met twee handen. De gebruikers kunnen de tafelverbredingen gemakkelijk met een Quick-Pin verwijderen en voor bredere werkstukken vrij in de ruimte plaatsen. Behalve de KS 216 beschikken alle KGS-machines over een zachtaanloop. Deze verlengt de levensduur van de motor, er wordt een schoksgewijze start voorkomen en gebruikers kunnen gemakkelijker en nauwkeuriger werken.”

Altijd de passende toebehoren 

Metabo heeft uiteraard ook de passende toebehoren in het assortiment. Voor de nieuwe machines uit de M-klasse zijn er speciale zaagbladen voor elk materiaal in de kwaliteit classic en professional. Nieuw zijn de cordless cut wood-zaagbladen, die nu behalve met een diameter van 216 millimeter ook verkrijgbaar zijn in 254 en 305 millimeter. Met hun extra dunne zaagbreedte en stambladdikte zorgen ze voor nog meer zaagsneden per acculading. Voor mobiel gebruik kunnen de modellen uit de M-klasse met vijf verschillende onderstellen gecombineerd worden. Alle afkort- en verstekzagen zijn geschikt voor gebruik in combinatie met op accu werkende of gesnoerde afzuigsystemen van Metabo. 

De KGS 18 LTX BL-serie is voorzien van de krachtige 18 Volt accutechnologie van Metabo en is een aanvulling op de merkoverkoepelende accualliantie CAS met drie nieuwe krachtige producten voor professioneel gebruik.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.