Platform voor de interieurbouwbranche
Innovatieve gereedschappen voor uitdagende materialen
Advanced Materials zijn materialen die niet van hout of materialen op houtbasis zijn gemaakt..

Innovatieve gereedschappen voor uitdagende materialen

Niet altijd mogelijk om standaard gereedschappen te gebruiken

In Nederland heeft Leitz Service de laatste jaren zeer goede ervaringen opgedaan met het inrichten van CNC machines voor onder andere de kunststofverwerkende industrie. Met name het profileren met het ProfilCut profielsysteem zorgt voor goede resultaten. Voor een aantal bewerkingen van deze Advanced Materials heeft Leitz een breed assortiment specifieke gereedschappen ontwikkeld.

Advanced Materials is een veelgebruikte term, maar wat betekent het eigenlijk? Bij Leitz gebruiken ze deze term voor materialen die niet van hout of materialen op houtbasis zijn gemaakt. Ze hebben bovendien totaal andere verspanende eigenschappen dan gebruikelijk. Denk aan materialen voor gevelbekleding, isolatiematerialen, aluminium, kunststoffen en composietmaterialen zoals PMMA, HPL, Corian, Acrylglas en vezelcement. 

Leitz heeft een breed assortiment specifieke gereedschappen ontwikkeld.

Geavanceerde materialen voor gevelbekleding of interieurbouw zijn uiterst veelzijdig in hun toepassing, uitdagend om te verwerken, homogener dan hout en soms zeer slijtend voor het gereedschap. Het is niet altijd mogelijk om voor de verwerking een standaard gereedschap te gebruiken. Zeker op het gebied van kunststoffen en composietmaterialen is het belangrijk om voor de verwerking alert te zijn. Inmiddels heeft Leitz een aantal oplossingen op de markt gebracht voor uitdagende materialen. We lichten er een paar uit.

Kantenbewerking van compactlaminaat

Recent presenteerde Leitz een gereedschap dat onder meer wordt gebruikt voor de bewerking van de smalle zijden van HPL-materialen en vezelversterkte kunststoffen: de Diamaster PLUS Z2 bovenfrees. Het korte, stabiele snijgedeelte maakt het zeer geschikt voor de meest voorkomende plaatdiktes. Omdat deze compactlaminaten meestal bestaan ​​uit papier of cellulosevezels met melamine en fenolhars, leidt dit vaak tot een hoge mate van slijtage van de gereedschappen. De Diamaster PLUS Z2 bovenfrees beschikt over een diamanten basissnijkant die zorgt voor een zeer lange levensduur en een hogere productiviteit. 

Leitz heeft een aantal oplossingen op de markt gebracht voor uitdagende materialen. 

Zagen van acrylglas

Het BrillianceCut-cirkelzaagblad heeft zich uitstekend bewezen op de markt voor de verwerking van acrylglas. Bij het zagen van dit materiaal ontstaan ​​vaak groeven, versmelting of afbrokkeling aan de rand van het paneel. De gevolgen zijn extra bewerkingsstappen om de rand voor te bereiden op het lijmen, polijsten of afbranden. Dankzij de innovatieve tandgeometrie van de BrillianceCut zaagbladen kunnen gebruikers al bij het opdelen een perfecte zaagsnede in afgewerkte eindkwaliteit bereiken, waardoor de extra bewerkingsstappen geëlimineerd worden. Zo kunnen gebruikers veel efficiënter werken. De met kunststof gevulde laserornamenten verminderen niet alleen het geluid, maar zorgen ook voor een rustigere loop en meer stabiliteit. Bovendien heeft het cirkelzaagblad een lange levensduur dankzij de stabiele tandgeometrie en kan het tot 20 keer worden nageslepen.

Bewerking van aluminium composietpanelen

In de industrie worden aluminium composietpanelen vaak gebruikt wanneer er speciale eisen zijn aan de stabiliteit van componenten, de duurzaamheid van oppervlakken of gewichtsreductie. Platen hebben vaak verschillende vormen, afmetingen en eigenschappen waardoor het verwerken vaak een echte uitdaging vormt. Met het RazorCut Plus cirkelzaagblad kunnen gebruikers hoge zaagsnelheden bereiken om zo hun productiviteit verhogen en diamantcirkelzaagbladen kenmerken zich door hun bijzonder lange levensduur. De duurzame Diamaster PRO-bovenfrees is voorzien van diamanttanden en biedt een lange levensduur, zelfs in moeilijk te bewerken materialen. Omdat met dit gereedschap zeer hoge voedingssnelheden mogelijk zijn, wordt de verwerkingstijd van de afzonderlijke panelen verkort en verhoogt de gebruiker dus zijn productiviteit
aanzienlijk. 

Het Leitz programma voor aluminium composietpanelen wordt gecompleteerd met de Diamaster WhisperCut prismafrees. Met dit gereedschap kunnen gebruikers aanzienlijk stiller en energiezuiniger werken. Het meerdere malen naslijpbare gereedschap is bijzonder geschikt voor V-groeven met 90° en 135° en levert perfecte snijresultaten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.