Platform voor de interieurbouwbranche
In de zomer lancering van 3 nieuwe collecties. Het belangrijkste label nu is ‘duurzaam en hoogwaardig’

In de zomer lancering van 3 nieuwe collecties. Het belangrijkste label nu is ‘duurzaam en hoogwaardig’

ARPA Industriale in Schiedam bewijst dat met de unieke designpanelen uit de collectie, die zowel ontwerpers als eindgebruikers verrassen, verblijden én verbazen. Aan het woord is Country Manager Rutger de Jong.

Het Italiaanse bedrijf ontwikkelt en produceert al meer dan 65 jaar decoratieve, functionele en gebruiksvriendelijke panelen in kunststof en HPL, die via Europese verkoopkantoren hun weg vinden naar opdrachtgevers in de semi-publieke sector. Natuurlijk vinden de panelen ook hun weg naar de consumenten. Arpa Nederland BV in Schiedam bedient de Benelux.

“De designpanelen worden gebruikt voor de afwerking van veel interieurtoepassingen”, legt Rutger uit. “Van keukens tot badkamers, meubels, ziekenhuizen horecaruimtes en treinen. Het materiaal gaat lang mee, het brengt kleur en structuur in het leven en is eenvoudig schoon te houden.”

“We focussen al jaren op het gebruik van meer duurzame en natuurlijke grondstoffen én op het streven naar een lange(re) levensduur. In plaats van steeds goedkoper en sneller te produceren, focussen wij op de toegevoegde waarde van onze producten. Zo is het onze ambitie om esthetiek, gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid continu te willen verbeteren.”

Een goed voorbeeld daarvan is FENIX, dat het technische én esthetische antwoord is op twee trends in het interieur: smart materialen en supermatte oppervlakken. Deze zijn verkrijgbaar in 27 tijdloze standaardkleuren en zowel horizontaal als verticaal toepasbaar. Dus, van meubelfront tot werkblad. 

Rutger: “Het kenmerk is de gesloten toplaag. Door een exclusieve technologie met nanotech voelen de panelen homogeen en zijdezacht aan en zijn vingerafdrukken niet zichtbaar. Uniek is bovendien dat door het gebruik van een speciale spons wrijving én dus warmte gecreëerd wordt. Hierbij verdwijnen eventuele gebruikerskrassen als sneeuw voor de zon. Deze combinatie van eigenschappen maakt het product vanzelfsprekend zeer geliefd bij ontwerpers en eindgebruikers.”

In de afgelopen jaren is het FENIX-concept steeds verder doorontwikkeld waardoor nu ook NTA, echt alu, als horizontale toplaag kan worden toegepast. “Bovendien hebben we nieuwe stappen in duurzaamheid gezet, zonder concessies te doen aan functionaliteit en uitstraling. Zo hebben we twee jaar geleden de BLOOM kerntechnologie geïntroduceerd, waarbij de helft van de gebruikelijke fenolhars voor de impregnatie van cellulosebanen is vervangen door het natuurlijke bindmiddel Lignine. De BLOOM kerntechnologie wordt niet alleen benut bij de  productie van ons FENIX programma maar ook in de standaard HPL-collecties. We besparen 28% op ons watergebruik en hebben 38% minder energiebehoefte. Daarnaast betekent BLOOM technologie ruim 20% minder CO2-uitstoot.”

Voor dit jaar staan er mooie nieuwe ontwikkelingen op het programma, zoals in de zomer de introductie van drie nieuwe duurzame collecties: STOCK, PREMIUM en VIS. “STOCK omvat maar liefst 150 decors, van unikleuren tot houtdecors, steenmotieven, metaaldecors en fantasiedecors die uit voorraad leverbaar zijn. PREMIUM voegt hier nog 100 decors aan toe, die op projectbasis verkrijgbaar zijn.”

“Tot slot de VIS-collectie. Dankzij een speciale technologie worden slijtage en wrijfweerstand minimaal 20 keer hoger dan bij een reguliere HPL zonder in te boeten op de Look and Feel. Uiteraard mogen we deze designpanelen ook het label ‘duurzaam en hoogwaardig’ geven. Want als dat je focus is, dan moet dat ook in het eindresultaat gezien worden.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.