Platform voor de interieurbouwbranche
Bewerkingsmachines

Hoek Speciaal Meubelen werkt met Felder Format4 CNC-lijn

Een door Hoek Speciaal Meubelen gerealiseerd project, gemaakt op de Format4 profit H80.

Tekst | Jan Mol 

Beeld | FELDER / Hoek Speciaal Meubelen

2 mei 2022 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Maatwerkmeubelen met gemak geproduceerd

Interieurontwerpers zijn kind aan huis bij Boyd Hoek. Met zijn meubelbedrijf in Rijnsburg produceert Boyd keukens, tv-meubels, kasten, eetbanken, haardmeubelen, badkamermeubels, kantoormeubelen en horeca meubelen, geheel naar wens van de ontwerpers. Naast een deskundig team van meubelmakers beschikt Boyd over topapparatuur in de werkplaats, van het merk FELDER, geleverd door Erwin van Schoonhoven van FELDER Nederland BV. We hebben een gesprek met Boyd over het belang van een meedenkende leverancier en betrouwbare apparatuur.

De Format4 profit H80 bij Hoek Speciaal Meubelen.

Bijna 20 jaar klant

Hoek Speciaal Meubelen is bijna 20 jaar klant bij Van Schoonhoven en betrekt er vanaf het eerste moment apparatuur van FELDER. Boyd: “We hadden al een Format4 Tempora F600 kantenaanlijmmachine, een kappa 550 e-motion formaatzaag en diverse andere FELDER machines. Daar is in januari een nieuwe Format4 profit H80 21.38 nesting CNC-machine bijgekomen, met afvoerband en een volautomatisch afschuifsysteem voor gereed zijnde producten. Een nieuwe FELDER RL300 afzuigunit zorgt voor het afzuigen van stof en spaanders.”

De reden van de aanschaf is tweeledig, vernemen we. Boyd legt uit: “Deels uit personeelsgebrek en deels uit de wens om te professionaliseren als productiebedrijf. Met de Format4 profit H80 kunnen we meer productiesnelheid realiseren, dus méér doen met minder mensen. Daarnaast werken we met deze machine nog secuurder dan we al deden. We maken mooiere werkstukken en genieten van het maken van vrije vormen. Uiteindelijk komt de inzet van deze machine ten goede aan onze klanten, die mooiere producten sneller geleverd krijgen, tegen aantrekkelijke prijzen.”

De kappa 550 e-motion formaatzaag.
Format4 profit H80 met etikettenprinter en beeldscherm.

Synchronisatie met PaletteCAD

Softwarematig is er een naadloze koppeling tussen PaletteCAD en de meebestelde F4nest software. “PaletteCAD zit gekoppeld aan de CNC-machine en dat werkt geweldig”, legt Boyd uit. “We kunnen onderdelen die door PaletteCAD als freesbestand zijn weggeschreven rechtstreeks in de freeslijst slepen. PaletteCAD wijst bewerkingen en freesgereedschappen toe en de CNC-machine zorgt voor de optimalisatie. De operator zet alle freeswerk in één bestand en daarna is met een druk op de knop het proces in werking gezet.”

Voor verbinders is de voor nesting geoptimaliseerde FIXCHIP toegepast, een Nederlands product dat goed samenwerkt met de nesting software van Format4 en ook vanuit PaletteCAD perfect in het nesten te gebruiken is.

Top performance

Ook al staat de machine er nog niet zo lang, toch merkt Boyd het voordeel al goed. “De performance is top te noemen. Wij kunnen interieurontwerpers nog breder bedienen met de mogelijkheden die we dankzij deze nieuwe CNC-lijn erbij hebben gekregen. Méér doen met minder personeel wordt 100% waargemaakt. Ik noem het een ‘gouden driehoek’, de combinatie FELDER, Van Schoonhoven en PaletteCAD”, aldus een tevreden Boyd. “We waren natuurlijk al blij met de service en de kwaliteit van FELDER, maar toch zijn we wederom positief verrast. De volgende machine? Nou, wij weten wel waar die vandaan zal komen!”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht