Platform voor de interieurbouwbranche
Het houd(t) gewoon meer over
De nieuwe Hundegger SpeedCut 4.

Het houd(t) gewoon meer over

Ontmoeting en innovatie

Tijhuis Houtbewerkingsmachines is met een tweeledig doel aanwezig op HoutPro+. “We vinden het fijn om onze klanten weer te zien en we nemen natuurlijk noviteiten mee”, zegt technisch adviseur Daniël de Vries.

Op de beurs demonstreert Tijhuis Houtbewerkingsmachines onder meer een CNC nestingmachine van Holzfraese met een werkbereik van 1.000 x 500 mm. “De Holzfraese hebben we al langer in ons gamma. Er is veel interesse in de machine in de verschillende maatvoeringen. Het is voor interieurbouwers een heel interessante machine, juist omdat er een machine met de bewerkingsmaat van 3.100 x 2.100 mm verkrijgbaar is. Veel bedrijven groeien uit hun jasje, maar kunnen geen personeel vinden. Dankzij onze machines kunnen zij met hetzelfde aantal personen veel meer produceren, of in dezelfde tijd technisch nog complexere of hoogwaardigere meubels maken. Voor kleinere tot middelgrote interieurbouwers werkt automatisering als een extra werknemer die veel werk uit handen neemt.” 

Holzfraese Speed met vacuümtafel.

De SmartWOP software speelt hierbij een bepalende rol. “Tegenwoordig is met name de intelligentie van de software die de stap van tekening naar het CNC-programma verzorgt, de game-changer. De SmartWop software is eenvoudig aan te leren en werkt vanuit de gedachte van de interieurbouwer uit de traditionele werkplaats. Klanten kunnen zonder ervaring al snel een ontwerp maken, terwijl de machine na het opleggen van een plaat de complete kastdelen inclusief gaten en boringen uitfreest. De Holzfraese is qua budget bijzonder interessant en heeft veel te bieden, Duitse kwaliteit, nauwkeurigheid en daardoor een lagere foutmarge.”

Bedienterminal met weergave geoptimaliseerde plaat.

De nieuwe SpeedCut 4

Een andere noviteit is de Hundegger SpeedCut 4. “Deze machines is net uit en bij de eerste klanten uitgeleverd. De opvolger van de SpeedCut 3 is nog beter. Met het vorige model was Hundegger al marktleider, maar hiermee is de voorsprong nog uitgebreid.”
Neem vooral contact op met Tijhuis voor een persoonlijke demonstratie van de Holzfraese machine. “We zijn altijd met een aantal mensen op de stand, maar nemen graag de tijd voor ons klanten. We zien ernaar uit om iedereen weer te spreken en zijn benieuwd naar wat Houtpro+ ons brengt.”

HAL 1 – STAND 1428  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.