Platform voor de interieurbouwbranche
Geen nabewerkingen meer door messcherpe verstekken
Het Katana zaagblad in actie (Beeld: Leitz Service BV).

Geen nabewerkingen meer door messcherpe verstekken

Een topproduct voor bewerkingen aan fineer, massief hout, HPL en gemelamineerd materiaal

Het in 1983 opgerichte Octo-Plus Interieur verhuisde begin 2020 vanuit Grou naar hun splinternieuwe productiehal en kantoor in Heereveen. Op de oude locatie waren ze uit hun jasje gegroeid. Bij de verhuizing en nieuwbouw hoorde ook een hypermodern machinepark. Met hun 5 assige CNC freesmachine van HOMAG kunnen ze alles aan. Naast de kwaliteit van de machines is ook het gereedschap een belangrijke component.

De HOMAG opdeelzaag in het moderne machinepark van Octo-Plus (Beeld: Octo-Plus Interieur).

Johan Brinksma, mede-eigenaar van Octo-Plus interieur, vertelt: “We maken veel interieurs voor scholen en werken vooral in het hogere zakelijke segment. Jachtbouw, wandbekleding en akoestische oplossingen… je kunt het zo gek niet bedenken. Daarbij is het van groot belang dat de kwaliteit die we leveren voldoet aan de hoogste eisen. Een tijd terug hadden we problemen met het zagen van strakke verstekken. De verstekken sloten niet mooi aan en waren niet scherp genoeg. In dit segment kun je je dat niet veroorloven. Toen hebben we contact gezocht met Henk Overdiep van Leitz Service BV die samen met zijn collega John Tigelaar langskwam om naar een passende oplossing te kijken”

Messcherpe verstekken

“We betrekken onze gereedschappen bij een aantal partijen waarvan Leitz er een is. Voor het probleem met de verstekken adviseerde Leitz ons om cirkelzaagblad Katana voor CNC-bewerkingscentra toe te passen. Nu zijn de verstekken messcherp en op de tiende millimeter nauwkeurig. Alles klopt exact volgens tekening. Het is echt een topproduct voor bewerkingen aan fineer, massief hout, HPL en gemelamineerd materiaal wat erg fragiel kan zijn. Zelfs verstekken die voorzien zijn van kantenband, zijn geen probleem met deze zaag. De kanten zijn strak en hebben geen nabewerking meer nodig.”

Katana zaagblad aan het werk in de 5 assige CNC bij Octo-Plus (Beeld: Octo-Plus Interieur).

Huisleverancier HOMAG gereedschappen

“Naast het Katana zaagblad werken we ook met diamant freeskoppen voor de kantaanlijmer. In de CNC-machine zitten wel 30 gereedschappen in waarvan een groot deel door Leitz geleverd wordt. Door de extreme diversiteit in ons interieurbouwwerk is het belangrijk dat we continu blijven kijken welke gereedschappen het beste van toepassing zijn op verschillende materialen. Een leverancier als Leitz doet dat ook en bovendien zijn ze huisleverancier van gereedschappen voor HOMAG machines.”

Geluidsreductie van 8dB(A)

Het Katana cirkelzaagblad voor CNC-bewerkingscentra is uitermate geschikt voor zaagsneden die zichtkanten worden aan een interieurstuk. Nabewerking van de snijkant is niet meer nodig. Het zaagblad wordt uit voorraad geleverd in een diameter van 180 tot 350mm en kan tot 10 keer nageslepen worden. En als bonus levert de zaag minder dan 8dB(A) dan reguliere cirkelzaagbladen door de rustige loop en stabiliteit.

Op onze website vind je alle informatie over cirkelzaagblad Katana voor CNC en andere gereedschapsoplossingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.