Platform voor de interieurbouwbranche
Geen nabewerking dankzij nieuwe kantenaanlijmer
Alle machines van Pro Paneel komen van de SCM Group.

Geen nabewerking dankzij nieuwe kantenaanlijmer

Vernieuwing machinepark gaat verder

Sinds 2017 is Pro Paneel Nederland bezig met de vernieuwing van het hele machinepark. Stap voor stap wordt elke machine vervangen door een nieuwer en beter exemplaar. Alle bewerkingsmachines worden geleverd door SCM Group Nederland, zo ook de nieuwe Stefani X kantenaanlijmer.

Een medewerker van Pro Paneel is hard aan het werk.

“We zijn goed in het leveren van kwalitatieve halffabricaten voor de interieurbouw”, zegt eigenaar Marcel Veraa. “Die leveren wij door heel Nederland, met onze eigen vrachtwagens.” Pro Paneel Nederland bestaat ruim 45 jaar en is gespecialiseerd in het verlijmen, frezen, zagen en boren van platen. Daarnaast verzorgt het bedrijf uit Weert interieurs op maat. “We kunnen alle mogelijke plaatmaten voorzien van ieder
gewenst decor en beschikken ook over een eigen assemblage afdeling.”

Pro Paneel is gespecialiseerd in het verlijmen, frezen, zagen en boren van platen.

Steeds meer klanten weten Pro Paneel te vinden. Inmiddels heeft het bedrijf daarom een uitgebreid machinepark in de werkplaats van 1600m2. “Alle machines komen van de SCM Group. Met hen hebben we een goede relatie opgebouwd en dan specifiek met Niels Altena, de productadviseur in het zuiden van het land. Hij kent ons en weet precies wat we veel doen. Daardoor kan hij ons het juiste kaliber machine aanraden.” 

De afgelopen vijf jaar kreeg Pro Paneel er verschillende nieuwe machines bij. Een nieuwe opdeelzaag in 2020, een eerste CNC nesting machine en in 2022 een tweede. “Al deze machines maken het mogelijk om makkelijker en sneller te zagen. Dankzij de nesting CNC X200 wordt de plaat bijvoorbeeld in één keer voorbewerkt.” 

De machine is helemaal computergestuurd, zodat Pro Paneel eenvoudig een aanpassing van honderdsten kan doen.

Tóch een nieuwe kantenaanlijmer

De kantenaanlijmer van Pro Paneel werd in 2020 aangeschaft. Deze nogmaals vervangen was dus nog niet gepland. Toch staat sinds kort een nieuwe Stefani X bij het bedrijf te pronken. “Normaal gaan deze machines zeker langer mee”, lacht Marcel. “In 2022 zijn wij echter met het team in Italië geweest, bij de fabrikant. Wij zagen toen dat het nieuwe model veel voordelen heeft en besloten om toch tot aanschaf over te gaan. Het werk was, en is er, en dan maak je toch iets sneller zo’n beslissing.” 

Stefani X is een industriële kantenaanlijmmachine. “Daar krijgen wij dus meer mee afgeplakt. Alles wordt PU verlijmd en is daarom watervast. De afwerking is daarnaast sneller en beter, waardoor minder handwerk nodig is.” De machine beschikt over de hightech Multileaf-lijmschraper. “Deze innovatie beperkt de nabewerking tot het minimum. We bereiken hiermee het optimum van wat momenteel mogelijk is. Daarnaast is de machine helemaal computergestuurd, we kunnen eenvoudig een aanpassing van honderdsten doen.”

Marcel is erg tevreden over de nieuwe kantenlijmer en over de samenwerking met SCM Group. “De machines zijn van hoogwaardige kwaliteit, maar daarnaast zijn de service en ondersteuning geweldig. Door van afstand in te loggen en mee te kijken komen we (samen met onze expertise) vaak een heel eind zonder dat een monteur nodig is. Dat is voor ons erg belangrijk, omdat alles 40 uur of meer in de week draait. We willen natuurlijk zo weinig mogelijk stilstand. En, we werken hard om onze naam te blijven maken.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.