Platform voor de interieurbouwbranche
Eenvoud is leidend

Eenvoud is leidend

Het keukenconcept van Cheap it simple, dat BouwToe drie jaar geleden introduceerde, werpt inmiddels zijn vruchten af. “Er is duidelijk een toenemende vraag”, zo laat accountmanager Peter Bottelier weten. “Om aan deze toenemende vraag te voldoen is er begin dit jaar een nieuwe productiestraat geopend op een tweede locatie.”

Keukenspeciaalzaken, projectontwikkelaars, bouwbedrijven maar ook interieurbouwers kiezen steeds vaker voor het concept van Cheap it simple. Waarom men kiest voor dit concept? Bottelier: “Vooral de korte levertijd, de prijs-/kwaliteitsverhouding en de eenvoud van bestellen zijn de redenen om te kiezen voor Cheap it simple. Het bestellen van keukenkasten, werkblad, accessoires en apparatuur op één bestelling, het ontvangen van één factuur en alles in één keer geleverd krijgen scheelt enorm veel tijd en handeling. Dit maakt het concept financieel ook nog eens extra aantrekkelijk.”

Eenvoud
Betaalbaar, eenvoudig en snel. Dat zijn de drie elementen die bij Cheap it simple centraal staan. “De eenvoud is leidend. Dat is op allerlei manieren in het concept terug te vinden. Kasten en fronten maken wij van gemelamineerd spaanplaat met PVC/ABS kantafwerking. Verder leveren wij uitsluitend 32mm dik multiplex werkbladen met of zonder waterkering en leveren wij apparatuur van het gerenommeerde merk Inventum. Denk daarbij aan combimagnetrons, ovens, afzuigkappen, vaatwassers en gas- of inductiekookplaten. Tevens kan er een keuze gemaakt worden tussen een keuken met greep of een greeploze keuken met greeplijsten. Daarvoor hebben wij twee verschillende consumentenbrochures op de markt gebracht, zodat de consument thuis op het gemak een weloverwogen keuze kan maken en daarna kan doornemen met de verkoper. Jaarlijks doorlopen wij het programma en waar nodig aangepast op de vraag in de markt. De drie kast- en tien frontkleuren zijn hierdoor altijd actuele veelgevraagde kleuren in de markt. Door de beperkte, maar weloverwogen, keuzemogelijkheden binnen het concept hebben wij ons doel weten te bereiken; het zo eenvoudig mogelijk maken voor zowel de consument als de verkoper.”

Eenvoud
Met het Cheap it simple concept springt BouwToe in op de toenemende vraag van snel leverbare keukens. 

Toenemende vraag
Met het Cheap it simple concept springt BouwToe in op de toenemende vraag van snel leverbare keukens. “Op dit moment zijn woonwarenhuizen zeer succesvol in keukenverkoop, met name door de korte levertijden in combinatie met de prijs. Met Cheap it simple hebben onze klanten nu een prima alternatief in handen waarmee zij snel kunnen leveren voor een vergelijkbare prijs, met als groot voordeel dat alles afgemonteerd wordt geleverd.”

Reacties vanuit de markt zijn bijzonder positief en afkomstig uit verschillende richtingen. “Ons concept wordt zowel in nieuwbouw- als in renovatieprojecten toegepast. In het begin was men afwachtend, maar eenmaal gewend aan het concept ziet men de voordelen en is het Cheap it simple concept inmiddels volledig geaccepteerd.”  

Tekst: Rob Buchholz   Beeld: Bouwtoe

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.