Platform voor de interieurbouwbranche
Decoratief plaatmateriaal met een prachtige look en echte ‘feel’

Decoratief plaatmateriaal met een prachtige look en echte ‘feel’

Decoratief plaatmateriaal maakt een mooie evolutie door. Aan de wens om met een natuurlijk decor de realiteit zoveel mogelijk te benaderen wordt steeds beter tegemoetgekomen. Fabian van Vliet, commercieel manager bij Iboma in Lopik, spreekt met ons over de Egger Design Collectie 2020-2022, die als ‘next level’ gezien en gevoeld mag worden.

Geselecteerde referenties uit voorraad leverbaar

Iboma is samen met Asilva, Deco-Nova, Decovisie, Drimensa en Alldeco distributeur van Egger voor Nederland. Om de Nederlandse klant snel en flexibel te kunnen voorzien van de nieuwe Egger producten, hanteert men het Holland Voorraad Programma. Van Vliet legt uit: “Egger brengt de nieuwe designcollectie in 300 kleuren. Wij hebben op basis van onze marktkennis en kennis van trends uit die 300 kleuren circa 160 referenties gekozen. Deze liggen binnen het Holland Voorraad Programma op voorraad in 18 mm gemelamineerde spaanplaat en in HPL. Uiteraard inclusief bijpassend kantenband.”

Duurzaam en doordacht

De Feelwood decors zijn met zorg ontworpen en uitgevoerd. “De voelbare structuur ligt volledig in lijn met de optiek. Daarmee bereik je een bijna niet van echt te onderscheiden hout-effect. Dat maakt het interessant om Egger plaatmateriaal in te zetten op plaatsen waar hoge eisen aan optiek gesteld worden en waar normaliter voor echt hout gekozen zou worden. De voordelen van het gebruik van Feelwood zijn echter legio. Echt hout vergt onderhoud en is gevoelig voor vervuiling en schade. Een ander punt is dat repeteerorders of naleveringen in echt hout nooit hetzelfde zullen zijn. Dat kan bij vervanging van materiaal ter plaatse voor een verstoring in de optiek zorgen, of voor problemen bij bijvoorbeeld het doorvoeren van een interieurstijl binnen een bedrijfsketen, waar overal dezelfde uitstraling gewenst is”, aldus Van Vliet.

edc2020_heroshots_A4_quer_15%Grau_JOB18586.indd

In de nieuwe design collectie van Egger zorgen de houtdecors voor een optimaal effect, de verbeterde en natuurgetrouwe structuur maakt dat het plaatmateriaal als hout aanvoelt.

 

Met Feelwood heeft de interieurbouwer een hoogwaardig product in handen met de hoogst haalbare benadering van zijn natuurlijke equivalent. Op de vraag in welke afmetingen het plaatmateriaal geleverd wordt, antwoordt Van Vliet: “De gemelamineerde spaanplaat wordt geleverd in de maten 280 cm x 207 cm en de HPL-platen in Nederland in de maten 305 cm x 131 cm. Feelwood is daarop een uitzondering, met afmetingen van 279 cm x 206 cm.”

Ook op het vlak van duurzaamheid is er veel winst geboekt, zo vernemen we. De formaldehyde-emissie is sterk gereduceerd. “Zo sterk zelfs, dat het decoratieve plaatmateriaal van Egger vergeleken mag worden met een boom die in de natuur staat. Een belangrijke stap vooruit, niet alleen voor de gezondheid van mensen, maar ook bijvoorbeeld om gevoelige items in musea te beschermen. In Nederland wordt momenteel voor plaatmateriaal gewerkt met een E1 emissienorm, Egger loopt echter voorop met een E0,5 norm.”

Daarmee is het Egger plaatmateriaal dus preferabel om ingezet te worden op plaatsen waar veel kinderen zitten, zoals scholen en kinderdagverblijven. “We zien uit die hoek dan ook steeds meer vraag komen naar plaatmateriaal met een minimale formaldehyde-emissie”, voegt Van Vliet toe.

Hout, marmer en staal

Naast hout biedt de nieuwe design collectie van Egger ook natuurgetrouwe decors in marmer en staal, onder de naam Perfect Sense. “De extreem matte decors zijn echt een trend”, vervolgt Van Vliet. “We hebben daar dan ook vol op ingezet in het Holland Voorraad Programma. Alle matte decors zijn erin opgenomen. Extreem mat en hoogglans zijn zeer gewilde oppervlakte afwerkingen. De Perfect Sense decors zijn voorzien van een UV-coating, waarmee een zijdezachte touch bereikt wordt. De anti-fingerprint eigenschappen geven het plaatmateriaal een absolute meerwaarde!”

De nieuwe collectie van Egger leent zich uitstekend om combinaties te maken die beantwoorden aan de trends van vandaag. “De vele combinaties in hout en staal die gemaakt kunnen worden zullen de interieurarchitect zeker aanspreken. Daarom is er in de collectie ook veel aandacht voor mooie uni-kleuren”, zegt Van Vliet tot besluit.  


Bovengenoemde bedrijven hebben het gezamenlijke online platform www.mijnvoorraad.nu in het leven geroepen. Dit is een landingsplaats voor Nederlandse Egger klanten voor o.a. beschikbaarheid, informatie en inspiratie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.