Platform voor de interieurbouwbranche
De toekomst van interieurontwerp: het kan efficiënter!

De toekomst van interieurontwerp: het kan efficiënter!

De geavanceerde PaletteCAD software is geschikt voor iedereen die zich bezig houdt met interieur- of keukenbouw. Dankzij de goede koppeling met (CNC)machines wordt het ontwerp- en productieproces nog efficiënter.

Het ontwerp kan nauwkeuriger geproduceerd.

Naadloze integratie tussen ontwerp en productie

PaletteCAD heeft sinds de oprichting van het bedrijf in 1995 een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Inmiddels is het de meest gebruikte CAD/CAM combinatie in de interieurbouw. Met PaletteCAD kunnen ontwerpers en architecten gedetailleerde 3D-modellen maken van interieurs, inclusief meubels, decoraties en verlichting. Dit brengt ontwerpen tot leven en maakt het eenvoudig om de klant te overtuigen.

Elke professional kan met PaletteCAD uit de voeten.

PaletteCAD is dankzij het handige drag-and-dropsysteem erg gebruiksvriendelijk, maar is ook zeer flexibel. De software biedt de mogelijkheid om ontwerpen eenvoudig te wijzigen of aan te passen. Ook is het mogelijk om verschillende soorten bestandstypes te importeren en exporteren, zoals AutoCAD en SketchUp. De basis van het programma bestaat uit een uitgebreide bibliotheek van duizenden items, die het maken van een nieuw ontwerp vergemakkelijken. Dit ontwerp kan eventueel tot leven gewekt worden met VR-technologie, zodat klanten virtueel door hun toekomstige interieur heen kunnen lopen.

Productie sneller en nauwkeuriger

Jeroen Smeets van PaletteCAD Nederland zegt hier over: “Het programma verzamelt alles fases van het ontwerpproces in één 3D-softwarepakket. Van voorbereiding en planning, het ontwerpen zelf, tot de productievoorbereiding en het aansturen van productiemachines.”

Doordat PaletteCAD communiceert met (CNC)machines verloopt de productie van meubels en andere interieuronderdelen veel sneller. “Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook kosten omdat er minder afval is en er minder handmatige arbeid nodig is.”

Een ander voordeel van de integratie met CNC-machines is dat het ontwerp nauwkeuriger kan worden geproduceerd. Door de software worden de exacte maten en afmetingen automatisch in het CNC-programma opgenomen. De kans op fouten is daardoor kleiner. Dit is extra belangrijk bij complexe ontwerpen, die moeilijk handmatig te maken zijn.

PaletteCAD communiceert met alle bekende (CNC)machines.

Het gebruik van PaletteCAD vereist geen technische achtergrond. De software is ontworpen met de gebruiker in gedachten en biedt een intuïtieve interface die gemakkelijk te begrijpen is. Dit maakt dat eigenlijk alle interieurbouwers het programma kunnen gebruiken om professionele 3D-ontwerpen te maken. Deze naadloze integratie tussen ontwerp en productie maakt PaletteCAD een ideale keuze voor interieurbouwers die hun productieproces willen optimaliseren.

Dit is ook de ervaring van Van Aken en Backer Meubelmakerij: “Alles werkt prima en door deze software kunnen we nu vele malen sneller produceren. Je raakt er bovendien snel aan gewend en dan ben je eigenlijk al meteen vergeten hoe het vroeger ging. We zijn erg tevreden met de service van PaletteCAD. Zo biedt het bedrijf trainingen en ondersteuning aan om gebruikers te helpen zo veel mogelijk uit de software te halen. Zowel op locatie, als online.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.