Platform voor de interieurbouwbranche
De snoerloos werkende professional heeft sterke vrienden

De snoerloos werkende professional heeft sterke vrienden

Wie denkt dat snoerloze powertools het onderspit delven bij hun equivalenten met bedrading, leeft echt in het verleden. Snoerloos werken met dezelfde kracht als die men kent van bekabelde powertools is geen utopie meer, maar simpelweg een keuze. Niet voor niets investeren grote gereedschapsmerken in innovatieve accu-oplossingen. Zo ook Metabo, dat al jaren de weg plaveit voor accu-aangedreven apparatuur.

Enno Riemersma, Brand Manager bij Metabo, ziet het pakket aan snoerloze machines gestaag groeien. “Je kunt rustig stellen dat er voor elke powertool met snoer inmiddels een draadloze vervanger is. Die doet dan ook niet onder voor zijn bedrade broertje”, aldus Riemersma.

Ook de interieurbouwer weet inmiddels hoe fijn snoerloos werken is. Waar vroeger accugereedschap vooral werd ingezet op locatie, daar zien we nu een toename in de werkplaats. Logisch, want wie eenmaal gewend is om zonder hinderlijke snoeren te werken, die wil dat overal.

04_metabo_sse-18-ltx-bl_0226700_l80s_51-kopieren

Voor werkzaamheden op zeer moeilijk bereikbare plaatsen is de kleine SSE 18 LTX BL Compact een perfecte tool.

 

CAS als katalysator

Metabo is lid van de Cordless Alliance System (CAS). “We hebben het dan over één accusysteem voor bouw en industrie. Een nieuwe standaard, waarbij accu-packs onderling uitwisselbaar zijn tussen de bij CAS aangesloten merken”, legt Riemersma uit. “Zo kan iedereen trouw blijven aan zijn favoriete merk en profiteren van het uitwisselen van accu’s. Hoe compleet we als merk ook zijn, we kunnen niet alles in huis hebben. De CAS-fabrikanten hebben tezamen het meest complete aanbod in accu aangedreven powertools ter wereld. Voor de eindgebruiker betekent dit dat hij kan werken met meerdere merken, zonder zich zorgen te maken over verschillende types oplader en er hoeft niet onnodig in extra accu’s geïnvesteerd te worden.”

CAS mag dan ook gezien worden als dé katalysator binnen de markt voor snoerloos gereedschap.

Dubbele laadkracht

Een bekend probleem wanneer er veel met accu-gereedschap wordt gewerkt, is dat er meerdere lege accu-packs liggen te wachten om opgeladen te worden, terwijl er maar één lader aanwezig is. Aan dat probleem heeft Metabo een definitief einde gemaakt. De ASC 145 Duo laadt namelijk twee 18 Volt accu-packs parallel op. En dat ook nog eens in slechts één uur tijd! Riemersma licht toe: “De ASC 145 is geschikt voor alle Li-Ion en LiHD accu-packs, van 12 tot 36 Volt. Alle CAS-compatibele accu’s kunnen hiermee opgeladen worden.”

Het laadvermogen van deze lader is twee keer zo hoog als bij een standaard supersnellader. “Dat hebben we te danken aan de gepatenteerde AIR COOLED-laadtechnologie van Metabo. Door extra koeling ontstaat er een snellere oplaadtijd en krijg je een langere levensduur.”

202001_cas_key_visual_1200dpi-kopieren

CAS is een nieuwe standaard, waarbij accu-packs onderling uitwisselbaar zijn tussen de bij CAS aangesloten merken.

 

Koolborstelloze reciprozagen op accu-techniek

Ongeacht of het nu werkzaamheden op plaatsen met weinig ruimte of krachtige zaagsneden in harde materialen betreft, voor beide situaties heeft Metabo 18 Volt accu-reciprozagen in het programma. Riemersma vertelt: “Voor werkzaamheden op zeer moeilijk bereikbare plaatsen is de kleine SSE 18 LTX BL Compact een perfecte tool. De veelzijdige zaag overtuigt door het compacte model en de koolborstelloze motor. Een nog betere zaagprestatie levert de SSE 18 LTX BL. Met een slaglengte van 32 mm en de Brushless-motor valt hij op door zijn kracht en uithoudingsvermogen. Beide zagen zijn naast zeer krachtig ook nog eens bijzonder licht. Daarvoor zorgt o.a. de koolborstelloze motor. In vergelijking met modellen met borstelmotoren werken de gebruikers met de nieuwe 18 Volt modellen nu nog sneller en realiseren zij per acculading meer zaagsnedes.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.