Platform voor de interieurbouwbranche
De meest bijzonder CNC-frees gaat digitaal!
Bij de Holzfraese kan een custom pakket worden aangeschaft, met de naam Smart-WOP. De gebruiker van dit pakket kan in 3D kasten tekenen op basis van knippen en plakken. (Beeld: nicocretti)

De meest bijzonder CNC-frees gaat digitaal!

Op de kop af een jaar geleden schreven we in Binnenwerk over een wel heel bijzondere CNC-frees. De Holzfraese, die geleverd wordt door Tijhuis Houtbewerkingsmachines. De Holzfraese is zo opgebouwd dat hij door een normale loopdeur past. Het mooiste: iedere Holzfraese wordt van sterk Multiplex gemaakt, op een andere Holzfraese! De machine is betaalbaar, functioneel en verrassend goed.

Destijds zei Daniël de Vries van Tijhuis er het volgende over: “Je kunt grote platen nesten op deze machine, die daarna volautomatisch het frees- en boorwerk verricht. De grootste plaat die verwerkt kan worden meet 3100 mm x 2100 mm tot een theoretische dikte van 80 mm. Ook sandwichpanelen kunnen er dus prima mee bewerkt worden.”

Uitbreiding op het digitale vlak

Wie nog twijfelt over de Holzfraese, wordt wellicht over de streep getrokken door het laatste nieuws. De Vries vertelt: “Bij de Holzfraese kan een custom pakket worden aangeschaft, met de naam Smart-WOP. De gebruiker van dit pakket kan in 3D kasten tekenen op basis van knippen en plakken. Op eenvoudige wijze zijn de kasten te dimensioneren en zonder dat diepere kennis van 3D-tekenen benodigd is, genereert de gebruiker een goede 3D-tekening van zijn werk. Uit deze tekening maakt het pakket zelf een compleet CNC-programma op basis van de ingevoerde onderdelen en gemaakte opstelling. Dat wordt rechtstreeks naar de Holzfraese gestuurd. Veel makkelijker kunnen we het niet maken!”

Met het custom pakket kan dus snel en gemakkelijk gewerkt worden, is slechts een korte werkvoorbereiding nodig en worden zaagstaten en optimalisatielijsten automatisch gemaakt. “Dat spaart tijd en geld. Bovendien is het programma volledig toegankelijk voor de niet-3D-tekenaars onder ons”, aldus de Vries.

Voorheen was de maximale maat die verwerkt kon worden 3100 x 2100 mm. In het standaardprogramma is dat nu tot 4000 mm en 5000 mm en op speciaal verzoek is het zelfs mogelijk om nog langere lengtes te verwerken.

Voortdurende innovatie

Ook op technisch vlak is nieuws over de Holzfraese zelf te melden. “Zo is er voor de machine nu een slimme oplossing beschikbaar voor kops boren en kunnen grotere lengtematen verwerkt worden. Voorheen was de maximale maat die verwerkt kon worden 3100 x 2100 mm. In het standaardprogramma is dat nu tot 4000 mm en 5000 mm en op speciaal verzoek is het zelfs mogelijk om nog langere lengtes te verwerken! En ja, ondanks deze grotere maten, past de Holzfraese nog steeds door een normale loopdeur”, zegt de Vries tot besluit.

Op de website van Tijhuis Hout-bewerkingsmachines is een promotievideo te bekijken die beeld laat zien bij het verhaal van Daniël de Vries.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.