Platform voor de interieurbouwbranche
Afkortzagen afgestemd op wensen van de klant

Afkortzagen afgestemd op wensen van de klant

Noblesse Benelux is specialist op het gebied van houtbewerkingsmachines. Het sinds 1953 opererende bedrijf importeert onder andere zaagmachines, kantenaanlijmers en slijpmachines van diverse internationaal gerenommeerde merken.

Een van de leveranciers is Störi Mantel. Een producent met een uitgebreid pakket aan standaard machines zoals afkortzagen en langszagen. Machines die per project zijn aan te passen naar de specifieke wensen van de klant: langer, breder, hoger, dikker. Kortom: maatwerk. Een essentieel aspect waar de markt steeds vaker om vraagt.

Bij Störi Mantel vormen de afkortzagen een belangrijk deel van de productie. Naast manuele modellen, zijn er uiteraard ook automatische uitvoeringen beschikbaar, al dan niet met optimalisatiemogelijkheden. Deze machines zijn, volgens een goed doordacht concept, zwaar gebouwd.

Een goed voorbeeld is de zware afkortzaag voor gedroogd eiken die voorzien is van zowel een invoerbuffer als extra sensoren voor het op juiste wijze opsporen van kromme stukken. Dit is de Störi Mantel pneumatische afkortzaag type UKS850 Optim Q. Deze is inclusief een afvoerssysteem en kan worden aangepast aan de wensen van de klant.  Afkorten is eigenlijk hetgeen de naam al zegt: het inkorten van de lengte of breedte van een plank. Dit gebeurt door de machine af te stellen op afkortafstand. Tevens is het mogelijk de machine dusdanig aan te passen zodat de operator deze machine volledig zelfstandig kan bedienen. Denk bijvoorbeeld aan hout opleggen, markeren en het opstapelen na het afkorten.

Als basis is deze machine voorzien van de standaard keuzemogelijkheden, maar daarbij zijn de klantspecifieke onderdelen eenvoudig in het geheel te verwerken. De complete machine wordt volledig in 3D ontworpen zodat alle bewegingen en samenstellingen op juiste wijze op elkaar zijn afgestemd.

Uiteindelijk krijgt de klant een robuuste, compacte en zeer stabiele afkortzaag in standaarduitvoering met zwenkbaar opduwsysteem.

Deze pneumatische afkortzaag type UKS850 Optim Q is uitgerust met:

· Invoertafel, bestaande uit een geribd chassis met staalplaatdikte van 4 millimeter;

· Uitvoering: waterpas;

· Max. hout- of pakketgewicht: overeenkomstig zaagdiagram;

· Opduwsnelheid: tot 120 m/min;

· Vermogen zaagmotor: 15 kW;

· Zaagcapaciteit: zie zaagdiagram met zaagblad doorsnee 600 millimeter;

· Vaste neerhouder (katrolsysteem) met automatische slageinde herkenning;

· Beckhof besturing;

· Bedieningspaneel met 15,1 inch aanraakscherm;

· Automatische start van de zaagcyclus door middel van fotocel;

· Ingebouwde fluorescentiecamera;

· Dubbele lengtemeetcel voor hout dat niet tot de aanslag komt;

· Zaagslag – elektronisch instelbaar;

· Simulatiemogelijkheden;

· Optimalisatie met 3 kwaliteiten (optie);

· Met krijtstreepomschakeling is het mogelijk het begin van de plank in de gewenste lengten op te delen (optie).

Deze afkortzaag van Störi Mantel is tevens voorzien van de volgende zaagprogramma’s:

· Fix: vaste lengten;

· Optim A, B, C: optimalisatie volgens 1, 2 of 3 kwaliteiten (optie);

· Optimalisatie volgens Lengte / Afval / Prioriteiten;

Technische gegevens:

· Doorsnede cirkelzaagblad: 600 millimeter;

· Werkhoogte: 850 mm.

De ingangsbuffer is voorzien van drie posities en zes kettingen, voor breedtes groter dan 350 millimeter. Verder is deze afkortzaag voorzien van een aangedreven rollenbaan met een lengte van 4100 millimeter plus breedte van 700 millimeter. Het uitwerpstation heeft een lengte van 2500 millimeter inclusief afschuif plus een afvalschacht met wegklappende aangedreven rollenbaan en opvoerbanden voor de afvalstukken parallel aan de machine.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.