Magazines / Nr 06 2019

Nr 06 2019

Het jaar van de waarheid?

Hoe zat het ook al weer met die laatste loodjes? Die wegen toch het zwaarst…?  Wel, ik weet uiteraard niet hoe het u in de slotmaand van het jaar vergaat, maar ik kan me heel goed voorstellen dat het bij veel projecten nu een kwestie van afronden is, het zetten van de puntjes op de i en uiteraard het maken van plannen voor het nieuwe jaar 2020 waar eigenlijk al heel veel over valt te zeggen.

Sommige analytici zien het nieuwe jaar als Het Jaar van de Waarheid waarin vooral de beleidsmakers vanuit Den Haag een definitieve stempel kunnen gaan drukken op de vraag of de reuring en dynamiek van de afgelopen jaren door blijven gaan. Wie het weet mag het zeggen! Feit blijft echter dat iedereen onverminderd creatief zal moeten handelen. En dat een nieuw initiatief nooit mag verzanden in twijfel.

HOUTEQ
Zo hebben we (over nieuwe initiatieven gesproken) een hele aardige terugblik op de HOUTEQ die eind november is georganiseerd. Zes bedrijven t.w. PaletteCAD, Mac Lean Industries, Van Hoecke, Decolegno, CNC Team Nederland en Machinehandel van Nuland besloten om in Heteren een eigen beurs te organiseren. Dit jaar vond deze voor de tweede keer plaats. Gezien de reacties, schat ik de kans hoog in dat deze in het jaar 2020 andermaal op de agenda staat. De succesfactor lijkt de kleinschaligheid én het feit dat de beurs alleen voor genodigden was. De rode draad in de reacties?
De deelnemende bedrijven versterken elkaar. En dát is precies waar het om gaat – volgens mij – in tijden zoals deze. Het is helemaal van anno 2019 (of zo men wil: van anno 2020) om gebruik te maken van elkaars netwerken en klantenkring. Het begrip ‘concurrentie’ heeft een andere betekenis gekregen; natuurlijk staat men nog altijd assertief voor de eigen business maar men ziet ook steeds meer dat een innovatieve vorm van samenwerking juist tot veel meer kan leiden. De HOUTEQ is daar het bewijs van. Naar verwachting wordt in het voorjaar besloten of eind november 2020 de derde editie zal plaatsvinden. Maar voor nu: lees met name de terugblik.

Oog voor de toekomst
Erg leuk vind ik deze keer DE PEN, onze doorgeef-column. Ik denk dat we de jongste gastcolumnist ooit hebben mogen verwelkomen. Nauwelijks afgestudeerd maar al wel volop ondernemend in een loods in Amsterdam en bovenal een heldere visie op duurzaamheid. Zijn boodschap aan de branche is helder. ‘Er zijn belangrijkere dingen dan opportunistisch gemak en een lage prijs’. De 24-jarige ontwerper en meubelmaker staat voor alles waar zijn generatie ook voor staat. Oog voor de toekomst. En daar ook naar willen handelen. Lezen dus deze leuke gastbijdrage. Erg prikkelend. Het woord is aan Victor Metzelaar.

We wensen u – zoals altijd – sowieso veel leesplezier en volop inspiratie. Want juist dit nummer biedt u weer de handvatten om er in 2020 met volle kracht tegenaan te gaan. Maar… voordat het zo ver is: namens het gehele team van Binnenwerk van Louwers Mediagroep wensen we u vanuit zakelijk perspectief goede laatste loodjes. En, vanuit persoonlijk perspectief hopen we voor u op vrolijke Kerstdagen en een goed begin van 2020. Wij spreken elkaar weer in het nieuwe jaar! En, we zullen gaan ervaren of 2020 Het Jaar van de Waarheid is.

Jerry Helmers
Eindredactie

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een: