Magazines / Nr 06 2017

Nr 06 2017

Inspiratie als basis voor een succesvolle beurs

Het was één van de meest in het oog springende stands tijdens de recente editie van HoutPro+. Het team van Materia, het toonaangevende wereldwijde netwerk op het gebied van innovatieve materialen, was aanwezig om de bezoekers van de vakbeurs de reizende tentoonstelling, Material Xperience On Tour te laten zien. Het thema luidde ‘Wonders of Wood’. Samen met een aantal partners toonde Materia ongeveer 120 innovatieve materialen die de veelzijdigheid van hout lieten zien.

De stand toonde aan wat een mens allemaal met hout kan doen en van hout kan maken. Kortom, het was één grote onuitput-telijke bron van inspiratie. En dat is juist waar eigenlijk de hele HoutPro+ voor stond. Het bieden van innovatie aan bezoekers door middel van nieuwe producten, demonstraties, discussies, maar vooral gewoon door er te zijn.

Nu we een aantal weken verder zijn, vele gesprekken hebben gevoerd – zowel tijdens de beurs als er na – blijkt er eigenlijk weinig tot geen kritiek te zijn onder de exposanten. Toch is dat niet wat organisator Olivier Claesens graag wil horen. Hij wil verbeterpunten, suggesties en nieuwe ideeën voorgelegd krijgen. Ook hij wil geïnspireerd worden zodat HoutPro+ over drie jaar nog sterker voor de dag kan komen.

Passie voor het vak
Inspiratie gaan wij ook weer bieden. Nog één keer in dit kalenderjaar. In deze laatste editie van 2017 kijken we vooral terug op HoutPro+. Mocht u iets gemist hebben, dan is de kans aanwezig dat bepaalde exposanten u dan in deze uitgave een herkansing bieden door hun noviteiten nog één keer te presenteren, maar ook door hun mening te geven over de beurs. Dat doen vanzelf-sprekend ook weer andere partijen die andere onderwerpen tegen het licht houden.

Projecten zoals de verbouwing van een exclusieve herenmodezaak, de unieke samenwerking tussen een bloemist en een interieurbouwer, maar ook over de realisatie van een nieuw en speciaal visrestaurant. Het zijn verhalen van ondernemers met een passie voor hun vak die inspiratie zochten en vonden voor hun nieuwe interieur. En, inspiratie is op veel verschillende manieren te vinden. Je moet er wel voor open staan. Wie goed leest en de welverdiende rust pakt tijdens de feestdagen zal in deze uitgave van Binnenwerk ook weer voldoende inspiratie vinden.

Rest mij voor nu niets anders dan iedereen namens het hele team van Binnenwerk mooie, rustige maar vooral inspirerende feestdagen toe te wensen, met veel geluk, gezondheid en voorspoed voor het nieuwe jaar.

Rob Buchholz
Redacteur

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een: