Magazines / Nr 06 2016

Nr 06 2016

Bent u klaar voor de toekomst?

Wie heeft er nog niet over gehoord? En, wie is niet heel nieuwsgierig naar de mogelijkheden…? (Jawel, want die zijn er! Voor u!)

Ik wil het met u hebben over virtual reality.

Weet u hoe snel deze technologie onderdeel is geworden van ons dagelijks denken en doen? Op dit moment valt dat waarschijn-lijk nog enigszins mee, maar ook de interieurbouwbranche zal op korte termijn steeds meer met de virtuele wereld te maken krijgen. Lees in deze editie van Binnenwerk het artikel over PaletteCAD eens. Wie eenmaal de bril behorend bij het softwarepak-ket Palette VR heeft gedragen, zal zich realiseren hoe dichtbij de toekomst is.

‘The future is now’ is dan ook alles behalve een loze kreet. Vaak zijn we ons te weinig bewust van de ontwikkelingen in de wereld. Rondlopen in uw nieuwe en zelfs als volledig ingerichte, woning of kantoor is mogelijk. Of gewoon ruimte voor ruimte bekijken. Zoals de badkamer. Het betreden van de doucheruimte, vanuit de entree, vervolgens de kranen zelf aanzetten en het water er uit zien lopen om vervolgens de douche weer uit te wandelen. Ja, echt door te lopen. De redactie van Binnenwerk nam de proef op de som en was aangenaam verrast door de mogelijkheden van virtual reality.

De consument is vaak snel op de hoogte van de mogelijkheden die de technologie ons kan bieden. En sneller dan menigeen denkt, zullen ze met de vraag komen of ook u de mogelijkheid biedt om met behulp van virtual reality door hun nieuwe huis of kantoor te lopen. Uw concurrent biedt die optie in ieder geval al aan. Van het handmatig schetsen naar de 3D techniek leek een lange weg, maar de volgende stap gaat snel.

Nu de economische malaise zo goed als achter ons ligt, zal iedereen in 2017 met nieuwe ontwikkelingen te maken krijgen. Zo kozen Proteus en Trimergo bewust voor samenwerking. Om zo de markt nog beter te kunnen bedienen. Samen sterk de toekomst in. Ook in dit artikel staat technologie centraal. Een andere vraag: is uw bedrijf goed voorbereid op explosiegevaar? Dankzij het Explosieveiligheidsdocument (EVD) kunt u dat beter beoordelen. De CBM helpt u daarbij. Ook over dit thema vindt in deze editie een artikel.

Het gaat dus vaak over de toekomst. Uw toekomst. Onze toekomst. Het is goed om daar regelmatig bij stil te staan; wij als vakblad willen u daarbij graag van tips voorzien.

Rest mij voor nu niets anders dan namens het hele team van Binnenwerk alle lezers mooie en rustige feestdagen toe te wensen, maar vooral veel geluk, gezondheid en voorspoed voor 2017.

Rob Buchholz

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een: