Magazines / Nr 05 2018

Nr 05 2018

Op naar België! Op naar Prowood!

Het kan u bij het doornemen van deze nieuwe editie van Binnenwerk niet ontgaan. Prowood staat op de agenda. Van 21 tot en met 25 oktober vindt in Flanders Expo in Gent deze Belgische vakbeurs plaats. Belgisch ja, maar veel Nederlandse bedrijven en ondernemers zullen eind oktober zeker zuidwaarts reizen om de nieuwste ontwikkelingen te zien, demonstraties te bekijken en met collega’s bij te praten over de stand van zaken binnen de interieurbouw- en houtsector.

“Prowood blijft een must voor elke vakman uit de sector”, zo liet beursorganisator Olivier Claesens al in onze vorige editie weten. In déze uitgave komen veel exposanten aan het woord die vertellen over hun bijdrage tijdens de beurs. Het ene bedrijf kiest ervoor om volledig zelfstandig aanwezig te zijn. Een ander is onderdeel van de stand van bijvoorbeeld een machineleverancier. “Voor ons is de Belgische markt net zo belangrijk als de Nederlandse”, aldus Peter van den Berg, algemeen directeur bij Boere Machinefabriek. Zij zijn met machines aanwezig die zowel voor kleine, middelgrote als grote bedrijven aantrekkelijk zijn.

Een opvallend feit is dat Van den Berg de nadruk legt op alle soorten bedrijven. Het Belgische Vens & Thiers heeft dezelfde ge-dachte. Zij presenteren systemen die aantrekkelijk zijn voor het midden- en kleinbedrijf. Een opvallende noviteit die zeker de moeite waard is om op hun stand te bekijken, is de autonome cel; een transbot, die de toekomst van de interieurbouw sterk zal veranderen.

Nog meer aandacht voor machines. Zo kiest Molendijk Houtbewerkingsmachines er voor om niet zelf met een stand op Prowood aanwezig te zijn, maar wel als onderdeel van het team van HolzHer, haar belangrijkste partner. De ervaring leert Martijn Molendijk dat met name veel afgevaardigden van bedrijven uit Zuid-Nederland deze vakbeurs bezoeken. Deze gasten wil hij graag te woord staan.

Maar vanzelfsprekend is Prowood méér dan machines. Het broertje van de HoutPro Plus beurs zal ook deze keer sterk inzetten op een enorme diversiteit voor alle soorten bedrijven. Lijm, software, beslag, plaatmateriaal, kantenband, verlichting, reinigingsappara-tuur, verf, lak, gereedschap et cetera. Het is allemaal tijdens Prowood te ervaren. Bekende producten, noviteiten, maar ook verras-singen. Zo is het team van softwarespecialist PaletteCAD Nederland aanwezig met een nieuwe uitvinding: de FixChip. Afkomstig uit het brein van Tom Smeets. Het is een nieuw soort verbinder, die anders is dan de anderen. Een goede reden om de stand te bezoeken en het door de bedenker zelf te laten uitleggen. Verderop in deze editie doet hij alvast zijn verhaal over deze FixChip.

Wie bij wil blijven, is van 21 tot en met 25 oktober aanwezig in Gent. Natuurlijk vindt volgend jaar mei de Ligna plaats in Hannover, maar voor ons Nederlanders vindt de volgende grote en uitgebreide vakbeurs voor de interieurbouw pas weer in 2020 plaats als de volgende editie van HoutPro Plus georganiseerd wordt.

Wij wensen iedereen een goede beurs toe.

Rob Buchholz

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een: