Magazines / Nr 05 2017

Nr 05 2017

Het lange wachten wordt beloond.

Welkom!

Voor u ligt de speciale beurseditie van Binnenwerk. En dat is terecht. Want dat de HoutPro+ beurs leeft binnen de branche, dat mag duidelijk zijn. Het gros van de bedrijven dat zich in deze editie presenteert, gaf aan dat de eigen aanwezigheid op deze vakbeurs de insteek van hun eigen reportages moest worden.

Iedereen is nieuwsgierig, sommigen zijn afwachtend kritisch. Er was na de eerste HoutPro+ in de herfst van 2014 namelijk ook een aantal kritische geluiden te horen, maar juist dát zijn de geluiden die de organisatie graag hoort. Wie iets signaleert, mag dat altijd richting de organisatie ventileren. Daarom zijn de leden van de Adviesraad zo belangrijk. Zij zijn de oren en ogen van de organisatie en staan altijd open voor een goed gesprek.

Behalve de vele artikelen van de exposanten, kijken wij ook met beursorganisator Olivier Claesens vooruit op de tweede editie. Hij weet als geen ander onder welke lastige omstandigheden de beurs in 2014 van start ging. Daarom is het trotse gevoel van iedereen die bij de organisatie betrokken is, ook zo goed te begrijpen. “Wij konden verder bouwen op een succesvolle première en de markt slaat weer aan. Het resultaat is een opzet die nog representatiever is. Je voelt ook dat er veel positieve animo rond de beurs is: de standhouders hebben er duidelijk zin in”, aldus Claesens.

Het complete interview met hem leest u verderop in deze uitgave.

Het zijn woorden die aansluiten bij de sfeer en inhoud in deze Binnenwerk. De exposanten willen zich tijdens de beursdagen graag zo goed mogelijk presenteren en die gelegenheid begint al in deze uitgave.

De machinefabrikanten weten dat ze onmisbaar zijn voor een goede vakbeurs, maar dat geldt vanzelfsprekend voor iedere exposant. Zo schuilt de kracht van bedrijven als Häfele, Plastica en Ostermann juist in hun diversiteit. Die laten zij op hun beurt graag tijdens HoutPro+ zien.

Hoe het concept rondom de beurs tot stand komt, vertelt Anne de Graaf van Karat. Maar natuurlijk is er meer. Software, lijmen, verf, beslag et cetera. Nog meer dan in 2014 valt er voldoende te kiezen en te bekijken, maar vooral te beleven in de Brabanthallen.

Het is juist die aantrekkelijke mix van aanbieders die zorgt voor de juiste melange. Begin met de voorpret in deze editie en geniet vanaf 31 oktober vier dagen lang in de Brabanthallen van alle noviteiten en de mogelijkheden om informatie in te winnen. Dit is een unieke kans om er bij te zijn. De volgende editie is pas weer over drie jaar.

We zien elkaar op de beurs!

Rob Buchholz

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een: