Magazines / Nr 04 2019

Nr 04 2019

Zouden jonge talenten dit vakblad lezen?

Zo, de zomervakanties zijn voorbij. En, we gaan beginnen aan de tweede helft van het jaar 2019. Hebt u er zin in?

Wij wel in ieder geval. Er staat voor de komende drie edities van vakblad Binnenwerk veel op stapel en de eerste van die drie hebt u nu in handen. Ja, u ziet het; wij hebben afgelopen zomer stevig doorgewerkt. Meteen nadat het bedrijfsleven ná de zomer weer in the running komt, informeren wij u.

Awards!

De tijd staat immers nooit stil. En om even een cliché te gebruiken: regeren is vooruitzien. En precies over dat thema spreekt onze gastcolumniste voor onze rubriek DE PEN, Marloes van Heteren uit Amsterdam. Ze heeft met haar innovatieve projecten al meerdere prijzen gewonnen. Zelfs deze zomer was ze niet ‘weg te slaan’ uit verschillende media omdat ze weer een Award had gewonnen. Ze is een opvallende columniste omdat ze niet direct uit ons vakgebied komt. Zij werkt zelf namelijk vooral aan de buitenkant van de gevels terwijl u – als binnenwerkdeskundige – juist aan de binnenkant actief bent.

Toch kunnen we veel van elkaar leren, zegt ze. En daar heeft ze gelijk in. Maar ze had ook een opvallend statement: het is eigenlijk weer de hoogste tijd voor de volgende economische crisis. Nou, hoe dát precies zit… leest u maar verder!

Nog meer Awards

Over Awards gesproken. Baars & Bloemhoff was en is ook weer volop in het nieuws. Nu eens niet omdat ze zelf een prijs zou hebben gewonnen maar omdat ze jong talent op een zichtbaar podium plaatst. En dat gebeurde door middel van – hoe kan het ook anders – de Baars & Bloemhoff Talent Award tijdens de expositie ‘Nieuwe Meesters’ op het Hout- en Meubileringscollege, in Amsterdam en Rotterdam.

In een reportage in deze editie van Binnenwerk stellen we de winnaars én hun prestaties graag aan u voor. Onze conclusie: afgaand op de prestaties die deze jonge talent-studenten hebben geleverd, hoeven we ons geen zorgen te maken over het creatieve ontwerppotentieel in de branche.

Nu ik er zo eens over denk… we zouden voor onze rubriek DE PEN – u weet wel, die gastcolumn die nu geschreven was door Marloes van Heteren – wel eens de visie willen vernemen van een van die winnaars.

Want… iets moois en creatiefs kunnen ontwerpen is één. Maar je visie op de toekomst etaleren, is twee. Als je ‘leading’ wilt worden in de branche, dan moet je je nek durven uitsteken en daar willen we één van de zes winnaars wel eens voor uitdagen.

Wel… de eerste die zich bij ondergetekende meldt… die krijgt die eenmalige gastcolumn in DE PEN. (En zo kunnen we meteen controleren of ook die jonge talenten uit onze branche dit prachtige vakblad lezen!).

Los van dit alles; u vindt nog veel meer inspiratie en impact in deze vierde editie van dit jaar. We wensen u daarom veel leesplezier.

Jerry Helmers

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een: