Magazines / Nr 04 2017

Nr 04 2017

Volop positiviteit in bouwsector

Een positieve tendens. Een goed gevoel. Daarmee begonnen we de zomervakantie en daarmee keerden we eind augustus ook weer terug op ons werk. De redenen? Als team van Binnenwerk bezochten we de persconferentie van Houtpro+ in Den Bosch. Zowel de organisator Olivier Claesens als de leden van de adviesraad waren eind juni in de Brabanthallen aanwezig om met trots te vertellen dat de markt het volste vertrouwen had in de tweede editie van deze vakbeurs. Het aantal aanmeldingen was op dat moment al hoger dan in 2014, maar ook de hele sfeer rondom Houtpro+ is duidelijk positiever dan drie jaar geleden.

Juist door het noemen van dat vertrouwen vanuit de markt, komen we uit bij andere redenen waarom we met een goed gevoel aan het tweede deel van dit jaar zijn begonnen. Het zal u niet ontgaan zijn, maar de complete bouwbranche bloeit weer op. Het Centraal Bureau voor de Statistiek liet eind augustus weten dat de bouw opnieuw een goed kwartaal achter de rug had. De omzet was in het tweede kwartaal met 6,3 procent gegroeid. Daarmee is het al het elfde kwartaal op rij dat de bouw in de lift zit. Op het moment van schrijven werken er 527.000 mensen in de bouw. Dat zijn er 8000 meer dan in het eerste kwartaal. Het CBS spreekt van de grootste stijging in jaren. Bovendien nam het aantal zelfstandigen duidelijk toe. In tien jaar tijd is het aandeel zzp’ers in de bouw gestegen van 34 naar 42 procent.

Vanzelfsprekend plukt ook de interieur- en houtbranche daar de vruchten van. Sowieso komend najaar – van 31 oktober tot en met 3 november – tijdens Houtpro+ in Den Bosch, maar ook bij de bedrijven zelf. En waarom zij positief zijn, leest u in deze editie van Binnenwerk. Zo waren er positieve geluiden te horen naar aanleiding van de Design District beurs in Rotterdam. Maar ook het enthousiasme over een noviteit uit Ierland is mooi om te horen. Tom Vanlommel vertelt zijn verhaal over het innovatieve verbin-dingssysteem OVVO. Tijdens de laatste editie van Interzum wist de nieuwste versie – de OVVO V-0930 – al een prijs te winnen.

In deze nieuwe editie van Binnenwerk tevens aandacht voor de ontwikkelingen binnen de keukenbranche. Het team van Arte vertelt alles wat van belang is bij de ontwikkeling van een goed keukenblad. Folietec – als makers van keukenfronten – heeft te maken met groei in Europa. En zo is er nog veel meer te vertellen. Over keukens, over expansie, over positieve ontwikkelingen, maar ook over andere zaken die niet direct verbonden zijn aan de positieve flow, maar die wel van belang zijn om goed bij te blijven over alles wat er speelt binnen onze eigen branche.

Wij wensen u weer veel leesplezier.

Rob Buchholz

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een: