Magazines / Nr 04 2016

Nr 04 2016

Inspiratie is daar, waar u het zoekt

Het blijft mooi om te horen dat een artikel van Binnenwerk bij bedrijven of andere professionals tot vele positieve reacties leidt. Daar doen wij het voor. Het gaat ons om het maken van een kwalitatief inspirerend vakblad dat de lezer informeert en stimuleert.

Hoe was uw vakantie trouwens?
Was het Moeder Natuur die zorgde voor rust in lichaam en geest of bezocht u juist een grote stad om inspiratie op te doen. Inspiratie kun je namelijk overal vinden. Tijdens een fraaie zonsondergang op een stil en verlaten strand, bij een wandeling door bergen en bossen, maar inspiratie is ook te vinden in de architectuur van een stad. Ingenieus en historisch of misschien wel modern en strak. Maar ook een zee van mensen kan inspireren. Zit op een bankje in wereldsteden als Londen, Parijs, Rome, New York, of Amsterdam en observeer. Eigenlijk kan dat zelfs al in de eigen omgeving. Kijk naar het leven zelf, naar het gedrag, de gekte of juist de eenvoud. Luister naar gesprekken. Soms kan één enkele zin uit een conversatie bijblijven en de basis vormen voor een stroom aan gedachten die leiden tot een nieuw idee. De totaliteit van architectuur, het leven, de kakofonie aan geluiden, als ook de inwendige rust vormen gezamenlijk de basis van inspiratie.

Inspireren is wat wij dus ook weer met deze nieuwe editie van Binnenwerk willen doen.

Te beginnen met de diverse beurzen die dit najaar weer voor de deur staan. Diverse bedrijven presenteren zich tijdens Architect@Work in Rotterdam Ahoy en/of op de Interieurbouw Vakbeurs in Hardenberg. Twee events die bij de inhoud van diverse artikelen weer terugkeren. Ook tijdens een beurs kunnen bezoekers zich op diverse manieren laten inspireren. Door bewust de vele stands te bezoeken, het gesprek aan te gaan en informatie in te winnen, maar ook door rustig te observeren. Wat gebeurt er om mij heen? Wat doen beursbezoekers? Luister naar verhalen en ideeën van anderen en vindt daarin de inspiratie. Want inspiratie is daar, waar u het zoekt. En uiteindelijk ligt de basis bij u zelf.

Voldoende artikelen in deze uitgave vertellen over noviteiten, projecten, producten en visies die weer zorgen voor de juiste informatie om innovatief te blijven in uw werk. Luister naar de deskundige die al 40 jaar werkt met beits, lees over nieuwe ontwikkelingen in de keuken of software, maar ga ook mee met de visie van onze gast in de vaste rubriek De Pen. Hans Stenvert van Korbeld vertelt hierin over de aanpak en het succes van dat bedrijf. Zijn het niet de verhalen zelf, dan is er vast inspiratie te vinden in de vele kleurrijke foto’s. Foto’s die ook vaak een verhaal an sich vertellen. Lijnen, kleuren en materialen gevangen in één beeld. Kijk en zie de schoonheid. Vindt het unieke.

Wij wensen u wederom niet alleen veel inspirerend leesplezier, maar vooral goede beursdagen toe.

Rob Buchholz
Namens het team van Binnenwerk

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een: