Magazines / Nr 03 2020

Nr 03 2020

Het trommelende ongeduld van de klant

Soms denk ik dat ik als man van 52 jarige leeftijd de absolute wijsheid in pacht heb. Deze komt immers met de jaren. Maar dan heb je van die momenten dat je weer – bij toeval – in de gelegenheid wordt gesteld om jonge mensen uit het vak te mogen ontmoeten, waardoor óók ik weer intens aan het denken word gezet. Lees: een bommetje van inspiratie wordt over me uitgestrooid.

Het overkwam me toen ik enkele weken geleden op bezoek was bij de (nog maar!) 23-jarige Bauke-Jan Beverloo, die werkzaam is bij Hoogendoorn MBI in Werkendam. Lang verhaal kort: hij werd in maart van dit jaar gekozen tot Meubelmaker van het Jaar en zal ons land vertegenwoordigen op de Europese Kampioenschappen in Europa.

Voor deze editie van Binnenwerk schreef hij onze terugkerende gastcolumn De Pen (zie pagina 18 en 19). Ik verklap hier in dit voorwoord uiteraard niets over de inhoud. Blader dus meteen door. Nou ja, één prikkelende quote wil ik hier wel alvast als opwarmertje geven: laten we met z’n allen wat meer tegengas geven aan het trommelende ongeduld van de klant! Bam! Die zit. En u dus nu meteen naar pagina 18 en 19!

Hebt u overigens al gehoord van de DressCode? Misschien wel, vooral als u vorig jaar op de Interzum bent geweest. Dit jaar komt deze noviteit definitief op de markt. Het is een kasteninrichtingssysteem, ontwikkeld door Häfele, dat volledig zonder (!) gereedschap is te monteren.

Hoe dit precies kan, wordt uitgelegd in het artikel dat start op pagina 42. Het was een mooi gesprek dat we hadden met sales manager Johan de Gooijer. De functionele elementen zijn als kant-en-klaar pakket voorbereid. Natuurlijk kunnen deze overigens eenvoudig worden aangepast en aangevuld. Ik zou zeggen; het gemak dient de eindgebruiker. Häfele bewijst in ieder geval dat het kan. Dit jaar zal Häfele nog veel aandacht gaan besteden aan de marktintroductie om de lancering kracht bij te zetten. Daar wensen we hen natuurlijk veel succes mee!

Tijdwinst!

Een ander lezenswaardig en interessant artikel is het stuk over en met calculatieburo Roel Poster uit Diemen. Zij constateerden aldaar dat het maken van calculaties voor projecten voor veel interieurbouwers een tijdrovende klus is. Sterker nog: het is belangrijke tijd die rechtstreeks wordt weggenomen van het bouwen van interieurs. Dat kon en kan dus beter, zo heeft men daar in Diemen bedacht. Daarom zijn calculatie en design nu onder één dak gebracht. Het eindresultaat? Tijdwinst! Precies dát aspect zou de interieurbouwer als goud in de oren moeten klinken. Blader snel naar pagina 59!

Ik wens u dus veel leesplezier en u begrijpt het vanzelfsprekend: dat geldt niet alleen voor de in dit voorwoord genoemde aandachtspunten maar voor alle reportages en interviews in deze editie van uw favoriete Binnenwerk.

Oh ja… als u in staat bent om nét zo inspirerend te zijn als dat 23-jarige meubelmakerstalent uit Werkendam… neem dan contact met ons op. Wie weet bent u dan degene die in een van de eerstvolgende edities De Pen mag verzorgen! (En natuurlijk helpen we u daarbij!). Wij wachten met trommelend ongeduld uw reactie af!

Jerry Helmers

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een: