Magazines / Nr 03 2019

Nr 03 2019

Van harte…! (En, veel hout!)

Als eerste onze hartelijke gelukwensen voor de firma Baars & Bloemhoff die kort geleden een Shopping Award won in de categorie beste B2B webshop van Nederland. Het is een fantastische prestatie van de groothandel uit Nieuwegein, juist omdat in de afgelopen jaren het aantal B2B webshops in Nederland ongekend is gegroeid. Als je binnen die ongebreidelde (wild?)groei op de troepen vooruit kunt blijven lopen, dan doe je het echt goed. Zeker ook met de wetenschap dat dit jaar in de andere categorieën partijen als Albert Heijn, Wehkamp en Bol.com hun award wonnen. In zo’n rijtje wil je wel staan! Proficiat dus! (Lees de uitgebreide reportage hierover vanaf pagina 50 van deze Binnenwerk)

Maar ook complimenten en felicitaties voor de Arte Groep in Helmond dat als eerste in de branche – als organisatie – gecertificeerd is op MVO Prestatieladder niveau 4. De indicatoren van deze prestatieladder zijn gekoppeld aan de zgn. ‘Sustainable Development Goals’ die in 2015 zijn ontwikkeld door de Verenigde Naties om de wereld in 2030 uiteindelijk tot een betere plek te maken. Arte Groep voldoet dus aan de criteria om de stap naar niveau 4 te maken. Mooi! Hou die spirit er in, zou ik zo zeggen! (Lees de uitgebreide reportage hierover vanaf pagina 90 van deze Binnenwerk).

Maar er was en is uiteraard nog meer!

Gemeengoed of vernieuwde opmars?

Hout bijvoorbeeld! In deze editie van Binnenwerk ziet u verschillende reportages en interviews waarin hout centraal staat. Zowel als basismateriaal of als bewerkt materiaal. Hoewel hout eigenlijk altijd al beschouwd kon worden als een zeker gemeengoed, zo lijkt hout nu aan een nieuwe of vernieuwde opmars bezig. Zegt u het maar, wat denkt u? Die belangstelling met hout zal ongetwijfeld iets te maken hebben met de hang naar nostalgie en dat de behoefte aan het in stand houden van zekere tradities (en dus ook die van natuurlijke materialen) groter lijkt te zijn geworden.

Een korte opsomming alhier en in deze Binnenwerk nader uitgelegd: zo presenteerde Decospan tijdens de Interzum het product Woodcoustics; een oplossing voor akoestische uitdagingen in het interieur. Maiburg vertelt verder over de steeds strengere certificering van samengestelde houtproducten. Ook ziet u een leuke reportage over Sucupira fineer van Kuiper Holland, dat de sfeer bepaalde bij de realisatie van een luxe woonvilla.

Hout, hout en nog eens hout…. Het kan niet op, zo lijkt het.

Wel, we zullen zien wat de komende maanden én jaren ons brengen op dat thema. Wij blijven u uiteraard op de hoogte houden. Voor nu veel leesplezier gewenst en wij zien u weer ná de zomervakantie.

We wensen u zonnige weken toe!

Rob Buchholz

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een: