Magazines / Nr 02 2019

Nr 02 2019

Meimaand is beurzenmaand

In mei vinden bij onze oosterburen wederom twee belangrijke vakbeurzen plaats. Van 21 tot 24 mei kunnen meubelmakers en interieurarchitecten in Keulen terecht voor de Interzum. Een paar dagen later, van 27 tot en met 31 mei, vindt in Hannover de Ligna plaats. Grote internationale vakbeurzen, gewijd aan machines, installaties en gereedschap voor houtbewerking en bosbouw, die zonder enige twijfel de belangrijkste evenementen ter wereld zijn voor deze sector.

Bij de vorige editie van Ligna in 2017 waren er 93.000 bezoekers en 1520 exposanten die gezamenlijk 130.000 vierkante meter standruimte wisten te vullen. Indrukwekkende cijfers die het belang van deze beurs eens te meer aantonen. Veel van onze lezers zullen ongetwijfeld weer naar Hannover afreizen. Als exposant of als bezoeker. Indien dat niet het geval, zoeken velen van u na afloop wederom naar informatie over noviteiten die tijdens deze editie gepresenteerd zijn. In deze editie van Binnenwerk lichten we vast een tipje van de sluier op over wat u mag verwachten.

Wat betreft Interzum. Ook daar is de verwachting dat 1.800 standhouders de tienduizenden bezoekers gaan verrassen. Deze vakbeurs biedt een uniek platform om innovaties te tonen en stimuleert de dialoog tussen ontwikkeling en toepassing, geves-tigde waardes en start-ups alsook jong en oud. Zowel de organisatoren als de Berlijnse trendwatcher Sasha Peters vertellen verderop in deze editie over het aanbod en nieuwste trends.

Kijkt u ook overigens anders naar de nieuwe trends dan dat u bijvoorbeeld tien jaar geleden deed? Wat ik daarmee bedoel? Denkt u duurzaam bij het bezoeken van een beurs? Gaat u in gesprek met de exposant over hun bijdragen voor een beter milieu? En als standhouder: vertelt u aan de bezoekers waarom het bedrijf bepaalde keuzes voor een betere wereld maakt? Bent u zich bewust van de mindset die de politiek en de nieuwe generatie in gang hebben gezet? Lees daarom in onze rubriek De Pen hoe Odette Ex van Ex Interiors dieper ingaat op de circulaire economie.

Voor de groep lezers die niet op Interzum of Ligna aanwezig zijn, staan in deze editie van Binnenwerk natuurlijk weer voldoende artikelen over noviteiten waardoor u toch goed geïnformeerd blijft. Een voorbeeld zijn de tips over woontrends in het verhaal van Intersteel, maar ook het belang van ergonomisch werken met de 12 volt machines van Metabo komt aan bod, net zoals het belang van de juiste verfkeuze bij de nieuwe evenementenhal op Texel.

Anders denken. Innovatief denken. Het zijn begrippen die in deze uitgave telkens weer terugkeren. Neem dat mee als u in Keulen en Hannover met collega’s uit de branche praat over alle nieuwe ontwikkelingen in de markt. Ga het gesprek aan, kijk rond en realiseer u dat de toekomst begonnen is. Een toekomst die we niet alleen bepalen op ons stemformulier, maar vooral door in de dagelijkse praktijk de juiste beslissingen te nemen.

Met vriendelijke groet,

Rob Buchholz
Redacteur

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een: