Magazines / Nr 01 2020

Nr 01 2020

2020: circulaire economie staat centraal

Laat ik als eerste – bij dit voorwoord – meteen een felicitatie overbrengen. In dit geval aan het Belgische Van Hoecke dat onlangs in de prijzen viel met een door het bedrijf zelf ontwikkelde app. De groothandel in meubelbeslag ontwikkelde deze handige Smartphone-tool om het bestelproces voor de klanten te vergemakkelijken. Deze innovatieve wijze van dienstverlening werd eind vorig jaar in België door FeWeb bekroond met de titel: Application Of The Year.Namens het hele team van Binnenwerk vanzelfsprekend onze gelukwensen. Goed gedaan. (En u leest er vanzelfsprekend over verderop in dit blad).

Wellicht kunnen we ook felicitaties overbrengen aan Baars & Bloemhoff. Het Broeinest concept, dat deze groothandel in de afgelopen jaren heeft uitgerold, is een waar succes geworden. We schreven er al eerder over, maar het is meer: voor ambitieuze studenten in het vakgebied blijken deze inspiratieplekken (inmiddels al in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Utrecht) dé locatie te zijn waar je écht volledig op de hoogte wordt gebracht van alles wat er speelt in de branche en van alles wat er mogelijk is met het uitgebreide assortiment aan materialen, dat heel aanlokkelijk wordt gepresenteerd. Zelfs een dagje flexwerken zonder concrete afspraken is op deze locaties mogelijk. Maar tegelijkertijd kijk je je ogen uit. Zou er een 5e locatie in Nederland in aanbouw zijn?

Material District

Wat wel al zeker is, is de Material District in Rotterdam, die dit jaar van 17 tot en met 19 maart 2020 plaatsvindt. Het is het enige jaarlijkse evenement voor materiaalvoorschrijvers uit alle sectoren van de ruimtelijke vormgeving dat volop inzet op – hoe kan het ook anders – de circulaire economie. Hoe kun je circulair bouwen? Welke materialen dragen bij aan een gezonde leefomgeving? Gaan we straks energie besparen of zelfs opwekken met slimme materialen. De beurs (voorheen Material Xperience) geeft het antwoord op al deze vragen. Of beter gezegd: de ruim 175 exposanten doen dit. Vergeet vooral niet het lezingenprogramma goed te bestuderen. Maar liefst 50 sprekers doen hun zegje op verschillende tijdstippen en data,  uiteraard over verschillende thema’s.

Dus, zien we elkaar daar in Rotterdam?
Zou leuk zijn! Wij hebben er in ieder geval zin in.

Overigens, als we elkaar daar treffen, dan kunnen we het ook eens hebben over de vraag of wij in deze branche nu progressief of conservatief zijn. Onze gastcolumnist van De Pen (deze keer: Patrick Decolegno) heeft daar een uitgesproken mening over. We zouden met z’n allen iets minder snel moeten veroordelen en beoordelen en meer het lef moeten hebben om te specialiseren, waarmee je je dus kunt profileren. Want, dát is waar de markt behoefte aan heeft: aan sterke merken met een uniek eigen verhaal dat inspireert en impact heeft.

Enfin, lezen dus deze De Pen. Maar dat geldt natuurlijk ook voor alle andere prachtige reportages, nabeschouwingen en voorbeschouwingen. Veel plezier derhalve met deze eerste editie van het jaar 2020.

Jerry Helmers

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een: