Magazines / Nr 01 2016

Nr 01 2016

Een nieuw jaar betekent: nieuwe producten, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe uitdagingen

“Je kunt anno 2016 niet blijven zeggen: ik heb het altijd op een bepaalde manier gedaan, dus blijf ik het zo doen. Voor je het weet, ben je te laat. Ook binnen de interieurbouwbranche moeten we mee veranderen.” Het is een uitspraak van Peter Stoverink van Stoof Interior. Hij geeft in onze vaste rubriek De Pen zijn visie over andere de stand van zaken binnen onze sector. Hij durfde jaren geleden een risico te nemen en ging het onder andere anders doen.

Risico’s nemen en innovatief zijn. Twee zaken die geen enkele ondernemer alleen durft te doen. Door middel van brainstormen, overleggen en samen de handen uit de mouwen te steken, kunnen kleine én grote stenen verlegd worden. Stenen die zorgen dat het water anders gaat stromen en dat zich nieuwe deuren openen. Dat is ook de onderliggende gedachte achter de inspirerende bijeenkomst die Anker Stuy eind 2015 in het stadion van SC Heerenveen organiseerde. Diverse zakelijke relaties kwamen die dag samen om nieuwe ideeën op te doen en ervaringen uit te wisselen. Een verslag van deze dag vindt u verderop in deze eerste editie van 2016.

Het begrip samenwerken stond centraal in het voorwoord in vorige editie van dit vakblad. Waarom dan nu weer de focus op dit begrip? Bij bijna alle contacten die wij als team van Binnenwerk met onze relaties en andere betrokkenen van dit magazine voeren is dit telkens weer het sleutelwoord. U ziet het terug in diverse artikelen in deze uitgave. Het gebeurde succesvol bij het nieuwe onderzoeks- en onderwijsge-bouw Helix van de Universiteit Wageningen, maar ook bij de realisatie van een passend interieur voor de diverse crematoria van Yarden en de bouw van de mobiele locatie BioDome. Bedenkers en zieners roepen de hulp in van specialisten om zo gezamenlijk een succesvol project te realiseren.

In onze vaste nieuwsrubriek leest u onder andere over de Interieurbouwbeurs Hardenberg die in tegenstelling tot andere jaren niet dit voorjaar plaatsvindt, maar is verschoven naar medio oktober. Net zoals bij de laatste editie van deze vakbeurs in Gorinchem kiest men ook nu voor de samenwerking met andere events: Bouw Compleet plus de Schilder, Glas & Afbouw Vakdagen. Data om alvast in de agenda te noteren. Maar voor het zover is zullen diverse nieuwe producten, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe uitdagingen ons bezighouden.

Aan ons de taak om al deze aspecten ook dit jaar weer aan u te presenteren.

Namens de redactie
Rob Buchholz

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een: