Platform voor de interieurbouwbranche
Terug naar overzicht

Ecoplex

Kwaliteit en duurzaamheid komen samen bij Ecoplex

Mooie rechte stammen, kwastvrij hout, licht van kleur en gewicht. De stammen worden met zorg gesorteerd voor het gebruik. Alleen de mooiste en zuiverste populieren stammen worden dun geschild en zijn geschikt voor de topkwaliteit van Ecoplex. Deze populieren vormen de basis voor Ecoplex, het milieuvriendelijke multiplex. Het resultaat is een constante kwaliteit, een fijne laagopbouw en een prettig te verwerken plaat.

Ecoplex is de vaandeldrager als het om eerlijke en duurzame materialen gaat. De populier als basis, een relatieve snelgroeier welke dicht bij “huis” beschikbaar is. Gesorteerde fineerlagen en juiste droog- en productieprocessen geven een perfecte plaat. Ecoplex is gecertificeerd leverbaar volgens FSC en PEFC.

De basis van Ecoplex, de populier, wordt geteeld. De aanplant gebeurt veelal langs akkervelden. De stekken worden in rechte lijnen aangeplant en zijn na circa 10 tot 15 jaar kaprijp. Tijdens het kappen onstaat er door deze werkwijze geen schade aan naastgelegen bomen of bos. Na het kappen worden de nieuwste stekken direct weer aangeplant. De populier groeit niet in bosopstanden met oudere bomen of in oerbossen, simpelweg omdat hij daar niet overleeft.

Bomen nemen CO² op en geven zuurstof af. Het aanplanten van bomen en in dit geval de populier is een zinvolle actie. Een deel van de CO² uitstoot wordt hiermee gecompenseerd. Daarnaast zijn de transport- lijnen van de akkers naar de fabriek en van de fabriek naar de afnemers kort. Met een gewicht van 380 tot 450 kg/m3 is Ecoplex een lichtgewicht, dit maakt niet alleen het verwerken maar ook het verplaatsen of transporteren eenvoudig. Door de korte transportlijnen en het lage gewicht wordt er zuinig met energie om gesprongen.

Ecoplex heeft een Klasse 1 verlijming voor wat betreft de formaldehyde emissie en blijft daarmee binnen de Europese standaarden. De E1 norm vereist een formaldehyde afgifte, die lager is dan 0,1 p.p.m. (parts per million) volgends de Norm EN 717-1

Ecoplex NAF (No Added Formaldehyde) is een volledig formaldehyde vrij verlijmd multiplex met een zeer lage emissie. Door het toepassen van Ecoplex NAF kan een bijdrage geleverd worden aan een gezond binnenklimaat. Dit sluit aan op duurzaam bouwen met LEED en BREEAM.

Wilt u meer informatie over Ecoplex of het Ecoplex productboek bestellen? Neem contact op met één van onze distributeurs via www.ecoplex.nl/contact

bedrijfsvideo

bedrijfsfoto's

algemene informatie

Services Afwerkingsproducten Adres www.ecoplex.nl/contact

E-mailadres mail@ecoplex.nl Website ecoplex.nl

kaart

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.