Zwarte aluminium kaderdeuren
02:07
19-10-2018

Zwarte aluminium kaderdeuren met landelijke uitstraling

Steel look ramen en deuren zijn tegenwoordig helemaal in. Deze elegante en tijdloze systemen komen zowel in landelijke als moderne gebouwen met een strakke afwerking tot hun recht. Door de sterkte van het materiaal kunnen grote glaspartijen met smalle profielen gerealiseerd worden, wat zorgt voor de nodige lichtinval. 

Deze trend bepaalt echter ook het uitzicht van keuken en badkamer én van woon- en slaapkamermeubilair. Iedereen wil de stijl doortrekken en gaat op zoek naar gepaste oplossingen. Met de mat zwarte aluminium kaderdeuren van het nieuwe DARBY DOORS programma speelt groothandel/­fabrikant Du Pont daar perfect op in.  

Zwarte aluminium kaderdeuren
Scharnieren, maar ook vijsjes en inlegrubbers zijn in het zwart. Naast de standaard glasvullingen (helder, gezuurd, spiegel, …) zijn er ook vernieuwende en vintage oplossingen zoals crepi, oceanic, kathedraal blauw en groen, ….

Groothandel Du Pont ontstond in 1987 toen Raymond Du Pont een handel in meubelbeslag opstartte. “Als kleine KMO, gespecialiseerd in beslag en onderdelen voor meubelen, bieden we vandaag een totaalprogramma aan voor elke professional die hout verwerkt, van interieurbouwers tot keukenfabrikanten, van schrijnwerkers tot meubelmakers”, vertelt de huidige zaakvoerder Alain Leyssens. “Sinds ik in 2000 deze groothandel overnam, werd het gamma aanzienlijk uitgebreid. Vooral door de introductie van de scharnieren en ladesystemen van BLUM kreeg onze verkoop een flinke boost. De opslagruimte in Pulderbos werd tussen 2009 en 2015 uitgebreid van 600 naar 1600 m² en in 2017 nog eens meer dan verdubbeld tot 3500 m² én we zorgden ook voor een zeer overzichtelijke showroom.” Naast een uitgebreid basisprogramma via de catalogus en het internet gaat Du Pont met een team van ervaren, technisch geschoolde medewerkers op zoek naar gepaste oplossingen voor de vragen van de klant.

Zwarte aluminium kaderdeuren
Met het nieuwe Darby Doors programma speelt Du Pont perfect in op de trend naar steel look ramen en deuren in woningen: mat zwarte kaderdeuren met glasvulling op maat.

Darby Doors
Zo introduceerde Du Pont op Prowood 2015 LED-verlichting op maat als antwoord op de vraag naar een plug&play-oplossing voor verlichting in meubilair. Met de lancering van het nieuwe Darby Doors programma op dezelfde vakbeurs speelt de groothandel-fabrikant dit jaar in op de trend om steel look ramen en deuren te integreren in woningen en andere gebouwen. 

“Dit nieuwe gamma omvat zwarte aluminium kaderdeuren, standaard uitgerust met 3D-regelbare BLUM-scharnieren in ONYX zwart en een glasvulling op maat. Bovendien kunnen ook horizontale en verticale onderbrekingsprofielen voorzien worden. Zo blijven regelcomfort en kwaliteit van een moderne keukendeur behouden”, licht Leyssens toe. “De productie en montage gebeurt in ons eigen atelier en ook de volledige logistieke flow beheren we zelf. Zo garanderen we onze klanten korte levertermijnen en houden de prijs onder controle. We kunnen ook snel nieuwe en aanvullende producten ontwikkelen. Op Prowood zullen we bijvoorbeeld aanverwante producten, zoals spiegels, frames en verlichting op maat, voorstellen.” 

Zwarte aluminium kaderdeuren
Voor inspiratie en alle informatie kunnen klanten terecht bij een medewerker of op de website. Met een persoonlijke login kunnen ze bovendien gebruik maken van een handige configurator voor alle offerte-aanvragen en bestellingen.

Oog voor detail en service
Bij de ontwikkeling werd veel aandacht besteed aan details. Naast de scharnieren zijn immers ook de vijsjes voor de montage achteraan en zelfs de inlegrubbers om het glas te beschermen in het zwart. Du Pont biedt ook niet alleen de standaard glasvullingen (helder, gezuurd, spiegel, …) aan, maar ook vernieuwende en vintage oplossingen zoals crepi, oceanic, kathedraal blauw en groen, …. 

“We zorgen bovendien voor een uitstekende service voor onze professionele klanten. Voor inspiratie en alle informatie kunnen ze contact opnemen met onze medewerkers of een kijkje nemen op de website www.darbydoors.be of www.darbydoors.nl”, sluit de zaakvoerder af. “Met een persoonlijke login kunnen ze bovendien gebruik maken van een handige configurator voor alle offerte-aanvragen en bestellingen. En voor demonstraties bij hun klanten bieden we een set met een profiel en kleine voorbeelden van de verschillende glasvullingen.”    

Tekst: Johan Debaere    Beeld: Du Pont – Darby Doors

Binnenwerk partners

HesseFixChip