Intersteel
01:42
13-06-2018

Zwart als levende smaakmaker voor het totale interieur

De Living Black collectie van Intersteel is een van de breedst opgezette series van de specialist in design deurkrukken en deurbeslag. Logisch, want met de Living Black collectie kunnen matzwarte accenten toegevoegd worden die cachet geven, zowel binnen als buiten.

Het leveringsprogramma in matzwart beslaat de Living designcollecties Modern & Strak, Landelijk & Klassiek en Vintage & Retro. Omdat zwart als trendkleur nog steeds onverminderd populair is, heeft Intersteel de Living Black collectie onlangs uitgebreid.

Intersteel
Aan de andere zijde van de deur het L-model deurkruk.

Volledig op elkaar af te beslag
Nieuw in het Living Black assortiment zijn matzwarte deurdrangers, deurkrukken in L- en T-model, onzichtbare scharnieren en woningbouwsloten met matzwarte voorplaat. Alle beslag kan volledig op elkaar afgestemd worden, voor absolute harmonie thuis of op het werk. Voor iedere ruimte zijn er accessoires beschikbaar in matzwart. Denk daarbij aan veiligheidsbeslag, deurknoppen, wc-rozetten, deurstoppers en leuninghouders.
Met de toevoeging van de eerdergenoemde deurdrangers, L- en T-model deurkrukken, scharnieren en woningbouwsloten wordt een uniformiteit bereikt die rust uitstraalt en cachet geeft. Ronald Taling, directeur van Intersteel: “Details zijn bepalend voor de uitstraling van je interieur. Beslag maakt daar zeker een onderdeel van uit. De uitbreiding van onze Living Black collectie maakt het mogelijk om door de hele woning één lijn te creëren. Met net dat beetje extra aandacht realiseer je een bijzondere finishing touch.”

Intersteel
Zo wordt ook de deurdranger onderdeel van een stijlvol interieur.

Uitzonderlijke deurkruk
De vermelde L- en T-model deurkruk is een uniek vormgegeven deurkruk. Het design is strak en minimalistisch. Toch is dat niet het enige bijzondere aan deze deurkruk. Deze deurkruk kent twee verschillende zijden: aan één kant van de deur heeft hij een L-vormige handgreep, aan de andere kant een T-vormige. In combinatie met de matzwarte finish vormt dit een stijlvol en trendy geheel. De kers op de taart wordt gevormd door de opschroevende rozet, die slechts 2 mm dun is. Hiermee krijgt de deur een strak en smaakvol afgewerkt uiterlijk. De L- en T-model deurkruk is te combineren met diverse accessoires, zoals een rozet met sleutelgat, een profielcilindergat, of met toilet-/badkamersluiting.

Intersteel
Onzichtbare deurscharnieren, matzwart.

Living Black ook onzichtbaar het mooist
Intersteel heeft voor de interieurspecialisten nog een mooie troef in handen, met een nieuwe productlijn: onzichtbare sloten en scharnieren. De verdekte deurscharnieren en magneetsloten worden volledig in de deur geïntegreerd en zijn dan ook niet te zien als de deur gesloten is. Hiermee kan een deur helemaal de juiste finishing touch krijgen. Taling schetst de werking: “Deze sloten werken op basis van magnetisme. Bij het sluiten van de deur wordt de dagschoot door magneten uitgetrokken, waardoor de deur vergrendelt. De deurkruk wordt gebruikt om de deur te openen, maar als de deur eenmaal open staat, steekt de dagschoot niet meer uit. Naast een strakke, optische afwerking zorgt dit ook voor extra veiligheid. Men kan niet meer onverhoopt achter de dagschoot blijven haken of zich eraan schaven. Tevens wordt er op deze manier beschadiging aan het kozijn voorkomen.” 

Het spreekt voor zich dat ook het onzichtbare deurbeslag in Living Black leverbaar is. 

Tekst: Jan Mol   Beeld: Intersteel

Binnenwerk partners

MEISTERInterieur Collectie Dagen