Platform voor de interieurbouwbranche
Zonder snoer net zo sterk als een gesnoerde alleszuiger: de nieuwe accu-alleszuiger van Metabo

Zonder snoer net zo sterk als een gesnoerde alleszuiger: de nieuwe accu-alleszuiger van Metabo

Een schone werkomgeving is onontbeerlijk voor een goede gezondheid, een krachtige alleszuiger voor professionals in de houtbouw en de bouw en renovatie, dus onmisbaar. Met de nieuwe accu-alleszuiger van Metabo heeft men nu een alleszuiger waarmee ze zonder lastige snoeren kunnen werken en niets aan zuigcapaciteit in hoeven boeten. „Dankzij de krachtige Brushless-motor merkt men nauwelijks verschil met gesnoerde alleszuigers“, zegt Metabo productmanager Sebastian Koch. De accu-alleszuiger ASR 36-18 BL 25 M SC heeft stofklasse M en een eersteklas zuigcapaciteit: hij neemt 99,9% van al het stof op. „Professionals die bijvoorbeeld aan kwartsstof worden blootgesteld, zijn met onze alleszuigers het beste beschermd”. De nieuwe machine kan met twee 18 Volt accu-packs of een 36 Volt accu-pack worden gediend.

Een schone zaak: binnen en buiten de machine

De nieuwe alleszuiger heeft drie verschillende standen, waarmee de zuigcapaciteit al naargelang de toepassing kan worden geregeld. „Gebruikt de professional bijvoorbeeld een accu-vlakschuurmachine waarbij minder stof ontstaat, dan kan hij de zuigcapaciteit verminderen en zo de looptijd van de accu verlengen. Daardoor kan hij langer doorwerken en de energie van de accu-packs volledig benutten“, vertelt Koch. Zo ontstaat er vooral veel fijnstof bij het schuren van plamuurmateriaal: daarbij raakt het filter van de alleszuiger bij langdurige werkzaamheden vol. „En ook daarvoor hebben wij een oplossing paraat, de halfautomatische filterreiniging. De technologie wordt al bij gesnoerde alleszuigers toegepast en nu hebben we deze doorontwikkeld voor accu-alleszuigers “, zegt Koch. „Het filter wordt bij werkonderbrekingen automatisch gereinigd. Natuurlijk kan de reiniging ook met behulp van de schakelaar handmatig worden gestart.“

Afzuigen met start/stop-automaat

De nieuwe accu-alleszuiger heeft daarnaaast nog meer nieuws te bieden: het „CordlessControl“-systeem. Dit zorgt voor het automatisch starten en stoppen van de alleszuiger: dankzij een intelligent zender-ontvanger-systeem is het accugereedschap draadloos met de alleszuiger verbonden. De ontvanger is direct in de alleszuiger gemonteerd, de zender wordt op de zuigslang bevestigd. Een in de zender gemonteerde trillingssensor herkent of de machine in- of uitgeschakeld wordt. En is de trilling van de machine niet krachtig genoeg, dan kan de zender met een meegeleverde multiband direct op het apparaat worden aangebracht. „Zodra de gebruiker zijn accu-machine in gebruik neemt, treedt de alleszuiger automatisch ook in werking. Met deze innovatieve oplossing is de gebruiker uitstekend tegen stof beschermd“, aldus Koch.

Voor het handmatig afzuigen hoeft de gebruiker alleen op de remote-control-knop op de zender te drukken, die direct voor op de mof is geplaatst. „Dat is vooral praktisch bij de klassieke vloerreiniging. Want dan schakelen de professionals de alleszuiger vaak met de hand in en uit. En wij willen het de gebruiker juist zo gemakkelijk mogelijk maken – en dat keer op keer“, vertelt Koch.

Fabrikantoverkoepelend uitwisselbaar

Het grote voordeel van het systeem: CordlessControl verbindt accugereedschap van alle fabrikanten met de accu-alleszuiger en biedt professionele gebruikers zo een uitstekende flexibiliteit. Daarmee is het systeem de optimale uitbreiding van het fabrikantoverkoepelende accusysteem (Cordless Alliance System). Binnen de alliantie zijn meer dan 160 machines en apparaten van op dit moment 17 fabrikanten compatibel met een accu en kunnen bovendien willekeurig gecombineerd worden.

Technische gegevens in één oogopslag

Met de nieuwe accu-alleszuiger van Metabo kunnen professionals nu zonder storende snoeren werken en hoeven desondanks niet aan zuigvermogen in te boeten in vergelijking met gesnoerde, industriële alleszuigers.

Ook het handmatig afzuigen is bij de nieuwe accu-alleszuigers van Metabo geen enkel probleem. Daarvoor hoeft de gebruiker alleen maar op de remote-control-knop op de zender te drukken, die direct aan de voorkant op de mof is geplaatst.

De nieuwe accu-alleszuiger ASR 36-18 BL 25 M SC van Metabo valt op door de uitstekende bescherming van de gezondheid in de stofklasse M en is dankzij de krachtige Brushless-motor bijzonder krachtig.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.