Platform voor de interieurbouwbranche
Zonder over snoeren te struikelen. Licht in de duisternis
Makkelijk te bevestigen middels magneet.

Zonder over snoeren te struikelen. Licht in de duisternis

Wie professioneel werk wil afleveren, kan niet zonder goede verlichting op plekken waar het donker is. Wat is er dan fijner om een accu-bouwlamp tot je beschikking te hebben? Eén die het liefst met een vertrouwde accu werkt en tegen een stootje kan. Die accu-bouwlampen zijn er: Metabo brengt nu voor verschillende toepassingen 3 nieuwe accu-bouwlampen BSA 12-18 LED 2000, BSA 18 LED 4000 en BSA 18 LED 10000 met 2.000, 4.000 en 10.000 Lumen op de markt. Deze zijn ideaal voor veeleisende toepassingen op de bouwplaats: water-, stof- en slagbestendig, met individuele lichtinstelling voor een optimale verlichting en lange accu-looptijden. We spreken brandmanager Enno Riemersma van METABO over deze lichtgevende krachtpatsers.

Flexibel en robuust

“Flexibiliteit is belangrijk bij bouwlampen. De lampen met 2.000 en 4.000 Lumen zijn – al naar gelang het model – met magneten, haken of een uitsparing in de vorm van een sleutelgat uitgevoerd”, legt Riemersma uit. “Daarom kunnen ze perfect neergezet of opgehangen worden. De drie nieuwe bouwlampen zijn bijzonder licht en compact en beschikken over een uitstekende slagbestendigheid. Daarnaast hebben de lampen met 4.000 en 10.000 Lumen een speciale vonkbescherming op de lens. De robuuste lampen doen hun werk op de bouwplaats daardoor ook onder de zwaarste omstandigheden.”

Extra licht, precies daar waar het nodig is.

Tevens zijn deze accu-bouwlampen beschermd volgens de beschermingswijze IP54, dus stof- en spatwater dicht. Riemersma: “De gebruiker kan de lichtintensiteit naar behoefte traploos instellen en tegelijkertijd de looptijd van de accu optimaal benutten. Een display geeft informatie over de nog resterende looptijd. Om te voorkomen dat het licht plotseling uitgaat en er ongelukken gebeuren, knippert de lamp meermaals voordat hij uitschakelt. Zo kan de accu tijdig worden vervangen.” 

Licht tot in de kleinste hoeken

De accu-bouwlamp BSA 12-18 LED 2000 is één van de lichtste en meest compacte lampen op de markt, schetst Riemersma. “Dankzij de COB-LED verlicht de bouwlamp doelgericht kleine werkgebieden en is daarom ook zeer geschikt voor inspectiewerkzaamheden. Met de draaibare haak en vier geïntegreerde magneten kan de gebruiker de bouwlamp dichtbij plaatsen, bijvoorbeeld vlak voor de deur van de schakelkast.” De lampkop kan 360° worden gedraaid, zodat het licht in elke hoek kan komen. De lamp kan naar behoefte zowel met 12 Volt als met 18 Volt accu-packs worden gebruikt.

Geen lastige schaduwwerking

De nieuwe accu-bouwlamp BSA 18 LED 4000 biedt uitkomst bij het voorkomen van lastige schaduwwerking. “Dankzij de SMD-LED’s, die breed gestrooid op de bouwlamp zijn geplaatst, verlicht de lamp grote vlakken zoals wanden veel gelijkmatiger dan gericht licht en zorgt dus voor minder vervelende schaduwen. De lamp overtuigt bovendien door zijn flexibiliteit: gebruikers kunnen de bouwlamp aan de sleutelvormige uitsparing ophangen of met behulp van magneten naar behoefte positioneren. Bovendien kan de bouwlamp – net als de beide lampen met 2.000 en 10.000 Lumen – op een statief worden geschroefd”, aldus Riemersma.

Hybride werking 

De krachtigste accu-bouwlamp uit de nieuwe serie is de BSA 18 LED 10000 – deze zorgt met 10.000 Lumen voor een optimale lichtsterkte. Ook beschikt hij over verstrooide SMD-LED’s: hiermee verlicht het krachtige pakket grote oppervlakken in de ruwbouw of bij renovatiewerkzaamheden. “Om aan de powervraag te kunnen blijven voldoen en door te kunnen werken is de BSA 18 LED 10000 bovendien voorzien van een netsnoer”, zegt Riemersma. “De gebruiker profiteert enerzijds van de volledige vrijheid van een snoerloos apparaat, anderzijds beschikt hij door de netaansluiting over onbeperkte looptijden.”

Met deze nieuwe serie accu-bouwlampen wordt het 18 Volt accu-systeem van METABO en de merk overkoepelende accu-alliantie CAS uitgebreid met drie krachtige en veelzijdige bouwlampen voor alle toepassingsgebieden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.