Platform voor de interieurbouwbranche
Zo’n stille vinylvloer hoorde je nog nooit
Koester de momenten zonder zorgen om storende geluiden. (Beeld: Kaat Pype)

Zo’n stille vinylvloer hoorde je nog nooit

Innovatie voor betere akoestische prestaties

We gaan steeds compacter en dichter bij elkaar wonen. Tegelijk worden onze levens almaar hectischer en drukker. Thuis is dus de plaats waar we echt tot rust willen komen. Daarbij maakt de juiste vloer een wezenlijk verschil. Met Nakuru lanceert Parquetvinyl een innovatieve zwevende vinylvloer die voldoet aan de hoogste akoestische normen.

Akoestiek in de leefomgeving wint aan belang. We weten namelijk dat een betere akoestiek leidt tot betere verstaanbaarheid, betere concentratie, meer comfort en bijgevolg meer energie. Dat is wat de nieuwe Nakuru-collectie van Parquetvinyl, onderdeel van Lamett, inspireerde: een vloer om volop op te leven zonder dat je huisgenoten of je buren hier last van hebben.

Belang van geluid

Een beetje geschiedenis. Het vaste tapijt van de jaren tachtig was een droomoplossing voor een goede akoestiek. Die trend werd geleidelijk aan vervangen door laminaat. De keuze voor deze stevige vloer bracht ook een ander geluidsprofiel met zich mee. “Voetstappen klinken scheller en er ontstaat een trommeleffect. Niet echt aangenaam in de ruimte, maar nog minder voor de onderbuur”, zegt Thomas Verschatse, salesdirector Belux. “Vooral lage tonen geven stress, zoals verkeer, pc’s of airconditioning”, weet Pieter De Jonghe, quality en compliance manager bij Lamett. “Daarom isoleren we muren en plafonds, maar ook de vloer maakt een wereld van verschil.”

Visgraatparket in tint Kenya geeft extra cachet aan de ruimte.

Akoestisch hoogstandje

Een Nakuru-vloer bestaat uit meerdere lagen, die elk verschillende geluidsfrequenties blokkeren. Dat verbetert de akoestiek in de ruimte (reflectiegeluid) en tussen de verschillende ruimtes (transmissiegeluid). Nakuru realiseert een vermindering in transmissiegeluid van 21 dB ∆Lw en 10 dB ∆Llin. 

∆Lw duidt de gemiddelde reductiewaarde in hoge tonen aan, ∆Llin die in de lage tonen. Hiermee haalt deze vloer vlot de strengste akoestische normen die in Nederland gelden voor de projectmarkt. In België gelden deze normen nog niet officieel, maar ze zijn een goede maatstaf. 

Meerlagige oplossing

De zwevende vinylvloer bestaat uit zeven lagen. De keramische toplaag biedt de nodige bescherming. De Nakuru-vloer haalt slijtklasse 33, wat hem ook tot een geschikte keuze maakt voor commerciële panden. Door de hoge resolutie decorfilm komt de realistische uitstraling van hout volledig tot zijn recht. De uitzonderlijke akoestische prestatie wordt vooral gerealiseerd door de combinatie van de premium vinyl, de geluidsabsorberende tussenlaag, de rigide drager en de geïntegreerde geluidsabsorberende ondervloer. Aangezien je geen aparte ondervloer nodig hebt, wordt installatie met het kliksysteem een fluitje van een cent.

Inspiratie uit Kenia

De Nakuru-collectie past in uiteenlopende interieurs en is verkrijgbaar in verschillende tinten. De rechte planken – die overigens meer dan 1,80 meter lang zijn – worden gelanceerd in zes kleuren. De visgraat bestaat in vier kleuren. Het gaat om zorgvuldig gekozen natureltinten met namen als Rhino, Impala of Savanna, die meteen tot de verbeelding spreken. Bijhorende plinten en profielen zijn verkrijgbaar voor elke kleur. 

Nakuru is extra mat, met slechts 2 tot 4 procent glans, waardoor het de uitstraling van echt hout zeer dicht benadert. De planken zijn 7,5 millimeter dik en bieden een onmiskenbare stabiliteit. Typerend voor Parquetvinyl is dat de planken water- en vlekbestendig zijn alsook eenvoudig in onderhoud. Om de collectie de nodige aandacht te geven is er een gloednieuwe display, die op een compacte manier de waaier aan naturelle kleuren toont en waar de consument de kenmerken van de vloer zelf kan testen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.