Platform voor de interieurbouwbranche
Zij maken verf bijzonder!
Toepassing Aplexol Exterior.

Zij maken verf bijzonder!

Passie, oog voor duurzaamheid én innovatie

Alweer de derde generatie staat aan het roer van dit oer-Hollandse bedrijf met een groots assortiment topverven en -lakken. Anker Stuy maakt sinds 1898 met passie verf bijzonder met oog voor duurzaamheid en innovatie. Op de website maak je in een handomdraai de perfecte keuze voor jouw interieurtoepassing door de handige filterfunctie.

Aplexol Hardwax: slijtvaste favoriet

Favoriet van de kleine en middelgrote meubel- en interieurbouwer is met recht de Aplexol Hardwax. Een van de voordelen is dat deze ook zonder spuitcabine of andere industriële applicatiemethode is toe te passen voor een strak eindresultaat. Het tweelaags systeem is niet alleen makkelijk aan te brengen maar ook nog eens prijstechnisch interessant. Een ander pluspunt is dat het zeer goed bestand is tegen chemicaliën. En dan hebben we het nog niet eens over de snelle applicatietijd gehad. Als kers op de taart zijn de Aplexol toepassingen kras- en slijtvast, beschikbaar in diverse kleurstellingen en in een exterieur variant.

Van blik naar PCR-emmers (20 liter).

Watergedragen toekomst

Hans de Heer (Sales Manager Meubel- en Interieurlakken): “Gekeken naar de toekomst zouden we meer naar de watergedragen verf- en laksystemen toe moeten. Momenteel wordt er in de interieurbranche nog veel met oplosmiddelhoudende producten gewerkt. Enerzijds vanuit gewoonte en anderzijds omdat watergedragen producten een andere manier van werken vereisen. De timmerindustrie heeft die overstap jaren terug al gemaakt, afgedwongen door de overheid. Met de duurzaamheidsdoelstellingen voor de bouwsector zal ook de interieurbouwer daaraan moeten geloven. Wij blijven ons hier voor alle sectoren die we bedienen in ontwikkelen. Voor de timmerindustrie hebben we verschillende bio-based
oplossingen en voor de industrie oliën die uitharden door ledverlichting.”

Aplexol Hardwax in verschillende kleurtonen.

Duurzame uitdaging

Qua duurzaamheid maakt Anker Stuy nog meer bewuste keuzes. Marketingmanager Egbert Venema vertelt: “In Engeland leverden we al langer in emmers van gerecycled kunststof, in Nederland komen sinds kort ook de 20 liter orders in PCR-emmers in plaats van blik. Het is een logische switch door de hoge staalprijzen. De uitdaging van het recyclen van het PCR-materiaal werd besproken tijdens Groningen OPEN. Een evenement waar start-ups de kans krijgen een potentiële klant te vinden in het MKB. Anker Stuy vond op dit event een match met start-up UPPACT. Zij werken met een technologie die in staat is om PCR op een kosten- en energie-efficiënte wijze om te zetten in nieuw materiaal. Als je koploper wilt zijn op het gebied van duurzaamheid moet je dit soort initiatieven omarmen.”

Toepassing Aplexol Exterior op vlonderplanken.

Select Partners

De verven en lakken van Anker Stuy zijn verkrijgbaar in heel Nederland. Hiervoor werkt het bedrijf samen met een aantal specifiek geselecteerde Select Partners. Naast het op tijd leveren van de bestellingen zijn deze partners in staat om technische ondersteuning te bieden op locatie. Ook worden ze jaarlijks bijgeschoold over de nieuwste ontwikkelingen en producten. Veel van hen bieden bovendien extra ondersteuning voor spuitapparatuur en schoonmaakmiddelen.

Meer weten over Aplexol, andere verf- of laksystemen of de duurzame stappen? Je vindt de vakmensen van Anker Stuy op HoutPro+, hal 5 standnummer 5503

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.