Platform voor de interieurbouwbranche
Zero-joint kantaanlijmen met infraroodtechniek

Zero-joint kantaanlijmen met infraroodtechniek

Het Biesse RAY FORCE systeem werkt door middel van infraroodtechniek. Een hechtingslaag op de kantenband wordt geactiveerd met een infraroodlamp. De kantenband smelt zo als het ware in de plaat wat zorgt voor een duurzaam eindresultaat, zonder lijmnaad. Zelfs op ronde panelen. Deze techniek van kantaanlijmen wordt al langer toegepast, maar het activeren van de laag wordt doorgaans gedaan met hete lucht of lasers. Biesse is er nu als eerste in geslaagd om dit met infraroodlampen te doen.

Vergelijking lasertechnologie

In vergelijking met lasertechnologie is de investering in RAY FORCE veel lager. Daarnaast is het systeem makkelijker in gebruik, energiezuiniger en aanzienlijk veiliger. RAY FORCE kan desgewenst uitgewisseld worden met een traditionele lijmtechnologie, zodat niet bij elk project voor Zero-Joint kantenband gekozen hoeft te worden.

RAY FORCE heeft geen opwarmtijd en is daarmee zeer geschikt voor incidenteel gebruik. De technologie is nu allereerst beschikbaar gemaakt voor de Rover Edge CNC bovenfrees/kantaanlijmmachines van Biesse. Na het frezen van het paneel wordt ook direct de kantenband aangelijmd, waardoor een kant- en klaar paneel van de CNC-machine af komt. 

Zero-Joint kantaanlijmen

Er zijn veel redenen waarom de Zero Joint technologie aan populariteit wint. Aan de productiekant zijn de voordelen duidelijk: niet meer hoeven wachten tot de lijm is opgewarmd, nauwelijks onderhoud, niet meer schoonmaken en onafhankelijk van omgevingsfactoren zoals de luchtvochtigheid kun je kantaanlijmen. Naast voordelen voor de productie is het eindresultaat ook vele malen mooier en duurzamer. Leveranciers van kantenband zien toekomst in Zero-Joint; het aanbod designs groeit in snel tempo. 

Biesse RAY FORCE

Dankzij de ontwikkeling van RAY FORCE door Biesse is weer een mooie stap gezet in de adoptie van Zero-Joint technologie. Meer informatie over RAY FORCE is beschikbaar bij De Groot Beweringsmachines in Rosmalen; servicepartner en dealer van Biesse voor Nederland.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.