Platform voor de interieurbouwbranche
You think it – we make it – we coat it
De productiehal omvat onder meer een nieuwe, volledig geautomatiseerde productielijn voor poedercoating op MDF.

You think it – we make it – we coat it

Polylak, dé specialist in het poederlakken en natlakken op MDF-maatwerk, biedt zijn klanten totaaloplossingen: van materiaal tot volledig afgewerkt product. Vandaag is het tijd voor een nieuw hoofdstuk in het verhaal van deze firma uit Kalmthout: een nieuw bedrijfsgebouw met showroom, een innovatieve, volledig geautomatiseerde poederlaklijn 2.0, maar ook een vernieuwde website, een gloednieuw logo en een allesomvattende baseline: you think it – we make it – we coat it. 

De meest unieke poederlakproductie op MDF in Europa

Polylak is uitgegroeid tot dé specialist in MDF poedercoating, een innovatief en ecologisch lakproces. “Onze jarenlange expertise in het poedercoaten op MDF en alle kennis die we uit de markt genereerden, moet ons in staat stellen om een nieuwe stap te zetten in de verdere uitbouw van onze sterktes”, stelt algemeen directeur Stef Baeyaert toe. “Door de nauwe samenwerking met onze trouwe klanten kregen we een duidelijk beeld van hun noden. Dit vormt de basis voor een nieuw hoofdstuk in ons verhaal, want om aan al hun behoeften te voldoen, hebben we de meest unieke poederlakproductie op MDF in Europa ontwikkeld.”

Met de investeringen heeft de pionier maar één doel voor ogen: het ontwikkelen van de meest unieke poederlakproductie op MDF in Europa.

Innoveren met oog voor de toekomst

Bij Polylak zijn ze trots op het verleden, maar kijken en denken vooral vooruit. De firma zet vandaag opnieuw in op innovatie met systemen die hen in staat moeten stellen om een hoogwaardige, continue kwaliteit te leveren, een hoge mate van flexibiliteit te ontwikkelen, ongeacht het volume, en snelle en correcte levertermijnen te garanderen.

“We zijn sinds kort verhuisd naar een nieuw bedrijfsgebouw met een totale productieoppervlakte van 6000 m², een verdubbeling in vergelijking met onze vroegere locatie. We kozen voor een ultramoderne werkvloer met open werkplekken en uitnodigende kantoor- en vergaderruimtes, waar ons team van 28 vakkundige werknemers in de beste omstandigheden hun job kunnen uitoefenen”, gaat de algemeen directeur verder. “We investeerden in een nieuwe, volledig geautomatiseerde productielijn voor poedercoating op MDF, die we intern uitdachten en met ondersteuning van erkende partners ontwikkelden. De eisen die we vooraf hadden om optimalisatie te bekomen, moesten immers perfect in dit ontwerp terug te vinden zijn. Daarom integreerden we een robuustere hightech conveyor, die in verscheidene trajecten opsplitst, en een nieuwe spuitcabine met een revolutionaire applicatietechnologie, die voor een meer accurate en fijne poederverstuiving op het MDF zorgt. Dankzij deze nieuwe installatie kunnen we onze productie naar een nog hoger niveau tillen.”

Dankzij deze nieuwe productielijn met een robuustere hightech conveyor en een nieuwe spuitcabine met een revolutionaire applicatietechnologie kan Polylak de productie naar een nog hoger niveau tillen.

You think it – we make it – we coat it!

In alles wat Polylak doet, staat de klant centraal. Onder het motto ‘you think it – we make it – we coat it’ wil de firma zijn klanten door het volledige maakproces van MDF-interieurartikelen heen goed ondersteunen: van MDF-materiaal op maat tot afgewerkt eindproduct. Meer dan ooit biedt de specialist immers volwaardige totaaloplossingen met op maat gemaakte onderdelen in hoogwaardig, specifiek geselecteerd MDF met een professionele coating. “We voeren alles in eigen beheer uit, van het zagen en frezen van de MDF tot het uiteindelijke transport, waardoor we steeds flexibel op de wensen van onze klanten kunnen inspelen”, voegt Baeyaert toe. “Dit jaar openen we voor het eerst een eigen showroom, waar bezoekers ons assortiment materialen en coatings kunnen ontdekken. Ze kunnen zich alvast laten inspireren en informeren op onze totaal vernieuwde website www.polylak.com.”

“Ons wagenpark kreeg ook een andere look, aangepast aan de nieuwe huisstijl, en we pakken uit met een gloednieuw logo, dat onze zin voor vernieuwing, dynamiek en veelzijdigheid weerspiegelt. We kijken de toekomst vol positieve verwachtingen tegemoet.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.