Platform voor de interieurbouwbranche
‘Wij willen graag bepalend zijn in de planning’

‘Wij willen graag bepalend zijn in de planning’

Een interieurbouwer die denkt als een aannemer. Het wordt in de bouwwereld steeds belangrijker. Juist door anders te denken, probeert Hekker Interieurbouw zich op unieke wijze in de markt te profileren. 

Horeca en sanitair op onder andere de luchthaven Schiphol, hotelprojecten, particulieren, kantoorinrichtingen en toonaangevende horeca. Dat zijn de vijf peilers waarmee Hekker zich weet te onderscheiden. Hekker werkt 90% voor en mét gerenommeerde architecten. Niet alleen als interieurbouwer, maar vooral bij het verzorgen van turn-key projecten: van concept tot oplevering. 

“Mijn vader is in 1983 met dit bedrijf begonnen. Met een goede achtergrond uit de bouw- en interieurbranche ontwikkelde hij vanuit een eenmanszaak een professionele organisatie met circa 30 man. Sindsdien is Hekker gegroeid naar een professionele organisatie met ongeveer 30 medewerkers en zijn wij altijd met de ontwikkelingen in de markt meegegroeid”, zo vertelt Ron Hekker die samen met Edwin Laarman aan het roer van het familiebedrijf staat. “Het is een cliché, maar we kunnen klanten volledig ontzorgen. Dat komt mede door de samenwerking met Hekker Interieur Architectuur), het bedrijf van mijn zus Maryn Hekker. Veel bedrijven en organisaties zien dat als een voordeel; ze hebben één aanspreekpunt.”

Axilo
Het gaat tegenwoordig om veel meer dan alleen meubelbeslag.

Hekker benadrukt dat de opdrachten vooral gericht zijn op het hogere segment. “Wij maken meestal geen interieur voor de kroeg om de hoek echter wel voor een chique/trendy restaurant. Ook dat is een onderdeel van ons groeiproces geweest. Je ontwikkelt jezelf en de lat komt steeds hoger te liggen.” Een goed voorbeeld waar het allemaal mee begon zijn de totaalprojecten die Hekker al sinds 1995 verricht voor de luchthaven Schiphol. 

“Daar verzorgen wij alles op het gebied van hospitality en publieke ruimtes. Bijvoorbeeld van casco beton tot compleet draaiend restaurant. Werken op een luchthaven blijft een vak apart. Niet iedere interieurbouwer wil of kan dat. Je hebt met heel strenge eisen te maken. Na bijna 25 jaar kennen onze mensen de luchthaven en haar regelgeving van haver tot gort. Daarom hebben wij ook een vast bouwteam op deze locatie. Is deze kennis er niet, dan groeit een project al snel uit tot een nachtmerrie.”

Axilo
Het is een stelvoeten gedragen vloer die wij zelf met circa 500 stuks Axilo gebouwd hebben.

Omdat Hekker zich in het hogere segment begeeft, kiest het daar ook gericht zijn leveranciers op uit. De prijs is daarbij niet bepalend, maar wel het totaalplaatje. Zo kiest het al sinds medio jaren ‘80 voor het meubelbeslag van Häfele. “Behalve het bieden van topkwaliteit, zijn zij innovatief en hebben kennis van de nieuwste trends. Een goed voorbeeld van een innovatief product is het plintverstelsysteem Axilo. Direct bij het bekijken van het eerste filmpje op YouTube was ik enthousiast. Een combinatie van verstelwerktuig en plintverstelvoet die het werk voor onze mensen een stuk aangenamer maakt: zij hoeven minder tijd op de grond te liggen en dus ook minder te kruipen of te bukken. Het is heel eenvoudig om zelfs de achterste verstelvoet van dit systeem eenvoudig te verstellen.”

Behalve bij de reguliere werkzaamheden, gebruikt Hekker de Axilo ook bij eigen toepassingen. Zo is dit verstelsysteem ook in de eigen werkplaats, bij de bouw van een waterpas stelvloer, een pantry en voor het eigen maatwerk kantoorinterieur toegepast. “Het is een met circa 500 stuks Axilo stelvoeten gedragen vloer van 13 x 7 meter die wij zelf volledig gebouwd hebben. Dit toont aan hoe constructief Axilo is.” 

Axilo

Inmiddels is Häfele als een totaalontzorger voor Hekker. “Het gaat tegenwoordig om veel meer dan alleen meubelbeslag. Axilo is slechts één voorbeeld. Bovendien versterken wij elkaar door goede contacten. Zij stellen ons aan bepaalde partijen voor en wij gebruiken hun producten. Als interieurbouwer en aannemer willen wij graag bepalend zijn in de planning en dankzij de kwaliteitsproducten van Häfele en hun goede relaties, lukt dat steeds beter.”  

Tekst: Rob Buchholz   Beeld: Häfele
Uitgelichte afbeelding: 
Axilo is een plintverstelvoet die het werk voor onze mensen een stuk aangenamer maakt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.