Platform voor de interieurbouwbranche
Wereldspeler in beschermende en decoratieve coatings, is overgenomen door Blanchon Groep
Ciranova staat synoniem voor kwaliteit in product en service.

Wereldspeler in beschermende en decoratieve coatings, is overgenomen door Blanchon Groep

Begin juni werd Ciranova, de Belgische wereldspeler in de ontwikkeling en productie van afwerkingsproducten voor houten vloeren, meubelen en aanverwante producten, overgenomen door Blanchon. Dankzij de complementariteit van de productlijnen, de sterke naamsbekendheid en de respectievelijke klantenportfolio’s van beide merken wil de Franse groep versneld uitgroeien tot de Europese leider in bescherming, onderhoud, renovatie en decoratie van houten en vinyl vloeren. Op Prowood zetten ze samen onder meer een reeks nieuwe, biogebaseerde producten en industriële oplossingen in de kijker.

Ciranova is al meer dan 90 jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van afwerkingsproducten voor parket, meubilair en aanverwanten. Zusteronderneming Geka Supplies ontwikkelt, produceert en verkoopt speciale UV-coatings voor diverse industriële toepassingen. 

“Als Belgisch familiebedrijf is de Ciranova Groep actief in professionele en industriële sectoren in meer dan 24 landen. Daarvoor beschikken we over 60 hoogopgeleide medewerkers in twee productiebedrijven in België, twee distributievestigingen in China en de Verenigde Staten en de Ciranova Academy met R&D centrum en experience center te Roeselare”, vertelt David Verrue, verantwoordelijke voor de Marketing. 

“Zowel Ciranova als Geka zijn merkproducten van Debal Coatings en behoren sinds begin juni tot de Franse Blanchon Groep. Als bedrijf worden we op die manier toegevoegd aan de gevestigde dochterondernemingen van Blanchon. Ze genieten een sterke merkreputatie in Europa, hebben een solide R&D-expertise en hun zeer technisch productgamma is een uitstekende aanvulling op ons assortiment.”

Op Prowood willen Ciranova en Blanchon de bezoekers het nieuwe gamma duurzame, bio-gebaseerde producten laten ontdekken.

Deel van de Franse Blanchon Groep

Blanchon is immers een specialist in beschermende en decoratieve coatings voor hout- en vinylsubstraten voor binnen- en buitentoepassingen met merken als ‘Syntilor’ voor de doe-het-zelvers, ‘Blanchon’ voor de professionele distributie en ambachtslieden en ‘Blanchon Industrie’ voor de vloerfabrikanten. De overname van de Ciranova Groep kadert in hun strategie om de internationale groei te versnellen en de Europese leider in bescherming, onderhoud, renovatie en decoratie van houten en vinyl vloeren te worden. 

“We tellen vandaag meer dan 7000 klanten wereldwijd en die willen we allemaal op korte, middellange en lange termijn ondersteunen. Bovendien willen we ons marktaandeel verder uitbouwen, zowel in het professionele als het industriële segment”, licht President en CEO Guillaume Clément toe. 

“Dankzij de complementariteit van de productlijnen, de sterke naambekendheid en de respectievelijke klantenprotfolio’s van beide merken Ciranova en Blanchon worden we nu ook de Belgische leider in het leveren van producten en diensten aan professionele en industriële klanten. Ons team wordt versterkt met 60 hoogopgeleide werknemers en ook de beide eigenaars Katrien Vandermarliere en Wouter Devaere blijven actief betrokken en worden verantwoordelijk voor het segment Industrie binnen de Blanchon Groep, waarin ze ook terug geïnvesteerd hebben.”

Gezamenlijk op Prowood

De vorig jaar geopende Ciranova Academy met R&D Lab en Application Lab wordt de internationale hub voor de industrieproducten van beide merken. “Terwijl in het verleden onze focus meer op de retailmarkt lag, richten we ons nu ook sterker op de professionals en industrie. Samen met Blanchon nemen we ook deel aan Prowood”, blikt David Verrue al even vooruit. “We willen alle bezoekers, zoals interieurbouwers, meubelmakers, fabrikanten en plaatsers van parket en houten vloeren, maar ook andere houtverwerkers, ons nieuw gamma duurzame, bio-gebaseerde producten laten ontdekken. Het gaat hier om succesvolle producten uit ons gamma, waarvan we een bio-versie gemaakt hebben, die bovendien ook nog eens performanter is dan de originele oplossing.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.