Platform voor de interieurbouwbranche
Wens Interieur draait op machinepark van Molendijk Houtbewerkingsmachines
Op de voorgrond de Holz-Her Sprint 1329 Premium Edition Kantenlijmer, op de achtergrond de Holz-Her Dynestic 7507 10.7 Push CNC nestingmachine.

Wens Interieur draait op machinepark van Molendijk Houtbewerkingsmachines

Chris Lempke, directeur bij interieurbouwer Wens Interieur uit Den Hoorn, herinnert zich goed hoe het eerste contact verlopen is. “We kwamen twee jaar geleden in contact met Molendijk Houtbewerkingsmachines, dankzij een nieuwe werknemer die in een vorige baan goede ervaringen met hen had. Hij prees de servicegerichtheid van het bedrijf en de kwaliteit van de houtbewerkingsmachines”, aldus Chris.

Wens Interieur heeft een goede naam hoog te houden en doet er alles aan om continu een maximale kwaliteit te leveren. Naast het fabriceren van meubels voor interieurprojecten die zij zelf uitvoeren, wordt er in Hoorn ook voor derden geproduceerd. “Dan is het logisch dat het machinepark betrouwbaar en secuur moet functioneren. Stilstand moet zoveel mogelijk voorkomen worden”, zegt Chris. “In Molendijk hebben we een partner gevonden die ons de service biedt die daarvoor nodig is.”

Chris: “Je mag rustig zeggen dat de komst van het nieuwe machinepark ons productieproces en daardoor ons hele bedrijf heeft veranderd.”

Het begon met een CNC-machine

Wens Interieur was op zoek naar een nieuwe CNC-machine, toen voor het eerst met Molendijk contact werd gezocht. “Wat meteen opviel was dat er geen gladde verkooppraatjes gehouden werden. Onze vragen werden goed beantwoord, de juiste vragen werden gesteld en er werd actief meegedacht. Dat gaf ons vertrouwen in de machine en het verhaal erbij.”

De eerste machine die door Molendijk geleverd werd, was de Holz-Her Dynestic 7507 10.7 Push CNC nestingmachine. “De machine beviel zo goed, dat we weldra een nieuwe bestelling plaatsten voor een Barbaric Uniwood B1 Vacuumheffer, gevolgd door een Al-Ko Mobil Power Jet 350 Afzuiginstallatie”, somt Chris op. 

“Daarna volgden de Holz-Her Sprint 1329 Premium Edition Kantenlijmer, een Gannomat Injecta lijm machine en de in hoogte verstelbare heftafel Gannomat Lift jumper. De jongste telg in ons machinepark is de Gannomat Concept 70 Eco Corpuspers.” 

Wens Interieur produceert duurzaam maatwerk meubilair, hoofdzakelijk van gemelamineerd spaanplaat. “Met de CNC machine kunnen we afkorten en allerhande freeswerk verrichten, voor het nesten van complete platen maar ook voor onder andere scharnieren, sponningen en ladelopers.”

Balie ontworpen door Studio M4, gemaakt door Wens Interieur.

Geautomatiseerd werken

De Holz-Her Dynestic is gekoppeld aan PaletteCAD. Vanuit dit tekenprogramma worden freesbestanden omgezet en in het nesting programma geladen. “Van daaruit wordt de frees aangestuurd”, legt Chris uit. “Holz-Her en Gannomat blinken uit in degelijkheid, precies wat je van een Duitse machine mag verwachten. Dat gecombineerd met de voortreffelijke service van Molendijk Houtbewerkingsmachines maakt dat we Molendijk als een partner van onze organisatie zijn gaan zien. Hun bedrijf zit letterlijk verweven in dat van ons. De hele lijn aan machines die we net de revue hebben laten passeren, is hier over een periode van twee en een half jaar geplaatst. Voor die tijd moesten we het doen met twee formaatzagen en een kantenlijmer. We werken nu met veel meer structuur. Je mag rustig zeggen dat de komst van het nieuwe machinepark ons productieproces en daardoor ons hele bedrijf heeft veranderd. Molendijk heeft daar een heel groot aandeel in gehad. Alle processen zijn geoptimaliseerd, we produceren minder afval, werken secuurder en kunnen met hetzelfde aantal mensen meer werk verrichten. We werken hier met 9 medewerkers en leveren onze meubels breed, in de interieurbouw, de zorgsector, aan overheden en aan andere professionals in de interieurbouw. Altijd met dezelfde kwaliteit en leverbetrouwbaarheid. Dankzij de CNC-machine zijn we in staat om complexere meubels te maken dan voorheen en slimmere oplossingen te verzinnen. Dat maakt ons innovatiever dan ooit!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.