Platform voor de interieurbouwbranche
Nieuws

‘We hebben een ketenuitdaging’

‘There are no problems we cannot solve together, and very few that we can solve by ourselves.’ De zesendertigste president van Amerika Lyndon Baines Johnson verwoordde wat mij betreft zeer treffend dat je samen veel meer kunt bereiken dan alleen.

Froukje A4 kopiëren
Froukje van Osch, commercieel directeur van Arte Groep

21 april 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Het is een tijdloos citaat dat zeker in deze tijden afgestoft mag worden. Zowel in de strijd tegen Covid-19, als voor (de formatie van) het kabinet, is samenwerking niet alleen geboden – het is noodzaak.

Maar ik zal me in deze column niet opwerpen als politicus, noch me laten verleiden tot uitspraken hoe we de coronacrisis moeten aanpakken. Ik houd me ook veel liever bezig met de creatie en productie van prachtige ontwerpen om de klant te verrassen. Voor de interieurbranche die ons allemaal zo lief is, ligt echter ook nog een grote uitdaging in het verschiet. 

Kwaliteit en maatwerk van onze producten blijven toenemen, maar geldt dat ook voor de verduurzaming van de gehele productieketen. Weten we precies waar ons materiaal vandaan komt, wat de impact op het milieu is en wie er – op wat voor manier dan ook – bij betrokken zijn geweest? Met andere woorden, gebeurt alle productie in de gehele keten op een duurzame en humane manier?  

Impactvolle cases

Het is hoog tijd voor iedereen die onze branche een warm hart toedraagt, om verantwoordelijkheid te voelen en te nemen voor het verduurzamen van de waardeketen, van grondstof tot en met het eindproduct. Maar ook hier zie ik de noodzaak tot – daar heb je ‘m weer – samenwerking. Het begint bij bewustzijn van onze gedeelde verantwoordelijkheid. En door de dialoog te zoeken en kennis te delen met je ketenpartners. Door bewust te kiezen voor grondstoffen die geen negatieve impact hebben op het milieu. Door niet alleen de eigen arbeidsomstandigheden te verbeteren, maar ook – of juist – te kijken naar de arbeidsomstandigheden bij je internationale leveranciers. Door te inspireren met impactvolle cases.

Ik nodig jullie van harte uit om met mij en met elkaar het gesprek hierover aan te gaan en samenwerkingen op te zoeken ten behoeve van een duurzame toekomst van onze geliefde branche. 

Alleen ga je sneller, samen kom je verder. 

Laten wij met onze sector een voorbeeldfunctie vervullen. Met elkaar, alle belanghebbenden. Samen. Want er is géén probleem dat we niet samen op kunnen lossen. 

Froukje van Osch (29), commercieel directeur van Arte Groep. In 2020 vierde het bedrijf haar 25-jarig jubileum. Sinds de oprichting zoekt het bedrijf naar manieren om een steentje bij te dragen aan een betere wereld.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%