Platform voor de interieurbouwbranche
Wat is het geheim van de populairste CNC bovenfrees van Nederland?
Rover is ook goed te automatiseren.

Wat is het geheim van de populairste CNC bovenfrees van Nederland?

Veel kennis op de plank

De Biesse Rover is de populairste CNC bovenfrees voor hout- en kunststofbewerking in Nederland. Eind vorige eeuw kwam de machine op de markt en sindsdien zijn er honderden geïnstalleerd door De Groot Bewerkingsmachines uit Rosmalen. Wat heeft voor dit succes gezorgd? We stelde deze vraag aan drie medewerkers van De Groot.

Zo creatief als je wilt.

Thijs Bosters – Customer Support Technicus

“In mijn functie mag ik klanten op afstand helpen met vragen over hun machines. Bij de Rover is het voor ons erg makkelijk om klanten te helpen. Er zitten veel sensoren in, het logboek is erg goed en we kunnen gemakkelijk de machine overnemen. Dat helpt ons enorm om snel en effectief een diagnose te stellen. Ik denk dat ik met gemak 80% van de vragen op afstand succesvol kan sluiten, dus zonder tussenkomst van een buitendiensttechnicus. Mocht er toch een technicus op locatie nodig zijn, dan kan ik hem ook al van de juiste informatie en onderdelen voorzien. Zo zijn de servicebezoeken effectief.”

Boorunit

Daan van Stiphout – CNC Instructeur

“Zorgen dat de klant kan werken met de software en de machine, dat is mijn taak. Ik kom dan ook veel verschillende soorten bedrijven tegen. Interieurbouwers, standbouwers, timmerfabrieken, kunststofbewerkers en ga zo maar door. Het is ongelooflijk dat al deze bedrijven met hetzelfde softwarepakket hun machine kunnen aansturen. Ik denk dat dit dan ook wel één van de redenen is voor het succes van de Rover. De basis heb je snel door en daar kun je het meeste werk mee uitvoeren, maar als je heel creatief wilt zijn, dan kan dat ook met de Rover.

Omdat we al zoveel Rovers geplaatst hebben in Nederland, is er intern ook veel kennis. Denk daarbij aan werken met barcodes, macro’s en softwarekoppelingen. We hebben al zoveel ‘op de plank liggen’ en daar profiteren onze klanten van.”

Dubbele bewerkingsunits.

Serkan Kaya – Productspecialist

“Mijn taak is het samenstellen van de juiste Rover voor onze klanten, zodat ze nu en in de toekomst volop kunnen produceren. Wat ik erg kan waarderen in Biesse is dat ze hoge eisen stellen aan hun producten. De Rover wordt nu al meer dan 20 jaar gemaakt en sindsdien zijn alle componenten al aan meerdere optimalisatierondes onderworpen. Het design is zo goed en dat merk je vooral na een aantal jaren gedraaid te hebben. 

Het begint uiteraard bij de tafel. Wanneer een product goed opgespannen is, heb je een uitstekende basis voor je bewerking. Het ijzeren frame wordt volledig in huis afgewerkt en in een geconditioneerde ruimte getest. Het frame is robuust, de vacuümtechnologie uitmuntend en alle belangrijke componenten zijn goed afgeschermd. En toch kun je de tafel heel snel omstellen als je bijvoorbeeld van plaat naar massief wilt omschakelen.

5-assen bewerking.

Vervolgens is de HSD bewerkingsspindel, die ook binnen de Biesse Group wordt gemaakt, ook echt onderscheidend. Neem bijvoorbeeld de 5-assige motor. Dankzij oneindige rotatie (geen bekabeling) is er geen onderhoud/revisie nodig op deze onderdelen. Ook een voordeel dat je pas na enkele jaren merkt. 

We kunnen nog veel langer doorgaan, maar tot slot wil ik nog één punt uitlichten: de stofafzuiging. Dit onderdeel is ook ver doorontwikkeld. De stofkap stelt zichzelf traploos in en de nieuwste innovatie, T-Jet, kan de freesbaan schoonblazen, direct de afzuiging in. Dit is iets waar in het beslissingstraject bijna niet op gelet wordt, maar in de praktijk heel veel brengt. De voordelen van minder stof op je werkplezier en de levensduur van je machine hoef ik je vast niet uit te leggen…”

Oordeel zelf

De Biesse Rover balken- en vlakke tafel staan opgesteld en aangesloten in de showroom van De Groot in Rosmalen waar je altijd welkom bent voor een demonstratie. Ook kun je de machine live bekijken tijdens HoutPro+ in november. 

De Groot heeft meerdere modellen uit voorraad leverbaar en stand-alone kun je de Rover zelfs dit jaar nog in huis hebben! Kijk voor meer informatie op onze website.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.